Вицепрезидентът Илияна Йотова бе гост на организация „За нашите деца“

  • 27 септември 2019 17:25

  • 339
  • 0
Вицепрезидентът Илияна Йотова бе гост на организация „За нашите деца“
© Прессекретариат на държавния глава

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , гостува на фондация „За нашите деца“ в София. Мисията на неправителствената организация е осигуряването на здрава семейна среда и пълноценно развитие и щастливо детство за всяко дете. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът се запозна с екипа на фондацията, ръководен от изпълнителния директор Иванка Шалапатова, и неговата дейност. Приемни и родни семейства споделиха с Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , трудностите, които срещат, несъответствията и административните пречки в процеса на осиновяване.

Те дадоха своите препоръки какво трябва да се промени като нормативна база в интерес на децата, как да се намали времето, което те прекарват в несигурност, докато намерят своето приемно семейство или осиновители.

Общо бе мнението, че основен проблем е липсата на политика за превенция на изоставянето. Ако я има, тя не е адекватна и не защитава интересите на децата.

На срещата бе обсъден и огромният проблем с агресията сред децата.

Посещението на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в „За нашите деца“ съвпадна с емоционален момент – осиновяване на едно от децата в Центъра за настаняване от семеен тип „Детска къща“. Вицепрезидентът разгледа и Центъра за обществена подкрепа „Света София“ към фондацията.

Вицепрезидентът Йотова е патрон на тазгодишната Вечер на добродетелите, която „За нашите деца“ провежда за десети път. Благотворителното събитие ще се състои на 7 октомври.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини