Министър Петков се срещна с новия състав на Съвета на децата

  • 26 септември 2019 18:42

  • 218
  • 0
 Министър Петков се срещна с новия състав на Съвета на децата
©

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  се срещна със Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето. По време на днешното си заседание в Министерството на труда и социалната политика организацията избра новото си ръководство и нови представители от 14 области на България.

Министър Петков поздрави участниците в новия състав на Съвета на децата. Сигурен съм, че новите попълнения ще работят с желание и хъс за отстояване на правата на децата и ще защитават  достойно интересите и правата на своите връстници, каза той.

Министърът на труда и социалната политика благодари на децата, които напускат съвета, тъй като са навършили пълнолетие. Продължавайте да бъдете активни, защото най-важното е да познавате правата си и да се борите за тях. Давайте активно идеи, които ще се опитаме да включим в законодателството с цел да подобрим средата и условията за живот на децата в България, каза той.

По време на срещата министърът отговори на поставените от децата въпроси и участва в оживена дискусия по много теми, които ги вълнуват.

Съветът на децата към ДАЗД е учреден през 2003 г. в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта на неговото създаване е да насърчи детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения. Основната мисия на Съвета на децата е да представя детската гледна точка, мисли и чувства по въпроси, които засягат правото на защита, развитието и участието на децата в обществено–политическия живот.

Последвайте канала на

Novini.bg
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини