Вижте какво предвижда седмичната проектопрограма на НС

  • 24 септември 2019 19:11

  • 572
  • 0
Вижте какво предвижда седмичната проектопрограма на НС
© Novini.bg

В петък парламентът ще гласува създаването на анкетна комисия във връзка с прекъсване излъчването на програма "Хоризонт" и за одит на Сметната палата в БНР според проектопрограмата.

Предложението е на БСП и е за временна комисия, която да проучи фактите и обстоятелствата, свързани с прекъсване на излъчването на програма "Хоризонт", както и на твърденията за политически натиск върху ръководството и журналисти в националното радио. Вторият проект-на ГЕРБ, е за възлагане на Сметната палата да извърши одит за съответствието при финансовото управление на БНР за периода от 1 януари 2017 г. до 30 септември 2019 г. За това настоя миналата седмица премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Депутатите ще гласуват и решение за работата на Народното събрание през октомври 2019 г./точка четвърта за четвъртък/във връзка с местните избори. В проектопрограмата са включени няколко законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

НС ще разгледа на второ гласуване изменения в Закона за енергетиката и в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Проектопрограмата предвижда още първо гласуване на поправки в Закона за пазарите на финансови инструменти /точка първа за четвъртък/ и в Закона за изменение и допълнение на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия/точка втора за четвъртък/.

Парламентът ще гласува на второ четене промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Парламентарният контрол в петък ще започне след приключване на законодателната част.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини