Ева Майдел към Марио Драги: ЕЦБ трябва да предотвратява икономически кризи

  • 24 септември 2019 13:39

  • 546
  • 0
Ева Майдел към Марио Драги: ЕЦБ трябва да предотвратява икономически кризи
© Пресцентър ГЕРБ

Европейската централна банка (ЕЦБ) доказа, че е способна да управлява кризи, след като спаси еврото с решителни действия по време на дълговата криза в началото на десетилетието. Но сега банката трябва да покаже, че може и да предотвратява или поне смекчава предстоящи икономически кризи. Надявам се, че последните мерки, предприети само преди седмица с допълнително понижаване на лихвените проценти и наливане на ликвидност в европейската икономика да имат такъв ефект. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по по време на изслушването на председателя на ЕЦБ Марио Драги в комисията по икономически въпроси на Европейския парламент на 23 септември 2019 г. в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по попита Драги дали според него има нужда от допълнителни правомощия, за да се справи с очакваната рецесия в Еврозоната в следствие на намаления растеж и производителност. Той отговори, че в последните години ЕЦБ е увеличила инструментите, с които може да влияе, но са нужни повече възможности за засилване на фискалните стимули към икономиката, които да увеличат инвестициите и производителността.

На въпрос на Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по за мерките, които ЕЦБ е взела, за да запази стабилността на еврото при Брекзит без сделка, Драги отговори, че ЕЦБ и централната банка на Великобритания са работили последните 3 години, за да имат план кои европейски регулации и как ще се прилагат в случай на Брекзит без сделка. ЕЦБ публикува редовни препоръки към частния бизнес за мерки, които трябва да вземат компаниите, за да намалят рисковете при такъв сценарий.

Последвайте канала на

Novini.bg
546 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини