Младен Маринов: Винаги има опасност от миграционен натиск

Никога няма да коментирам решение на български съд. Това, което се изисквало от нас по отношение на неговото залавяне, е свършено. Но не бих се ангажирал с коментар относно действията на съда, защото такива коментари няма да доведат до нищо хубаво. Това обясни през журналисти вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, във връзка с предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, предаде репортер на Novini.bg

Относно случая ''Негован'' Маринов посочи, че МВР се е фокусирало и върху евентуални действия на задържаните лица в миналото, както и че разследването продължава.

,,Опасност от миграционен натиск винаги е имало, тъй като България е външна граница на ЕС. Да, ситуацията, която наблюдаваме към момента, е усложнена. Днес имах среща с гръцкия министър по въпросите с миграцията, тъй като той е нов в новото правителство. С него обсъдихме положението в Гърция, което е наистина сериозно. Гръцката граница е смесена, защото тя е сухоземна и морска и нямат изградено възпрепятстващо съоръжение и следователно потоците се насочват натам. Само за ден в Гърция са минали незаконно 440 мигранти, а когато съседите имат проблем, и ние може да имаме проблеми'', допълни вътрешният министър и подчерта, че политиката на ЕС по този въпрос трябва да бъде насочена най-вече към проблемните зони - към източното Средиземноморие и сухопътната граница с Турция.

Коментари

  1. 2019.09.20 | 14:20

    Като размисля по опасно от това да останете на власт няма ,след като разбрахме ,че не виждате по далеч от носа си и нямате нито воля ,пипка да решите в полза на България и българите които живеем в тази страна и ви плащаме данъци а вие си гледате само частните фирми.

  2. 2019.09.20 | 13:37

    НИЕ не трябва да имаме проблем!!! Който им каза преди години: "Заповядайте, доведете и семействата си!", да си ги приема вкъщи! Тук нямат място никакви, ама НИКАКВИ първобитни хора! Готованци! Че и престъпно нахални!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет