Младен Маринов: Винаги има опасност от миграционен натиск

  • 20 септември 2019 13:19

  • 343
  • 2
Младен Маринов: Винаги има опасност от миграционен натиск
© Novini.bg (архив)

Никога няма да коментирам решение на български съд. Това, което се изисквало от нас по отношение на неговото залавяне, е свършено. Но не бих се ангажирал с коментар относно действията на съда, защото такива коментари няма да доведат до нищо хубаво. Това обясни през журналисти вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, във връзка с предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, предаде репортер на Novini.bg

Относно случая ''Негован'' Маринов посочи, че МВР се е фокусирало и върху евентуални действия на задържаните лица в миналото, както и че разследването продължава.

,,Опасност от миграционен натиск винаги е имало, тъй като България е външна граница на ЕС. Да, ситуацията, която наблюдаваме към момента, е усложнена. Днес имах среща с гръцкия министър по въпросите с миграцията, тъй като той е нов в новото правителство. С него обсъдихме положението в Гърция, което е наистина сериозно. Гръцката граница е смесена, защото тя е сухоземна и морска и нямат изградено възпрепятстващо съоръжение и следователно потоците се насочват натам. Само за ден в Гърция са минали незаконно 440 мигранти, а когато съседите имат проблем, и ние може да имаме проблеми'', допълни вътрешният министър и подчерта, че политиката на ЕС по този въпрос трябва да бъде насочена най-вече към проблемните зони - към източното Средиземноморие и сухопътната граница с Турция.

Последвайте канала на

Novini.bg
343 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
А-а, не!

2019.09.20 | 13:37

1

НИЕ не трябва да имаме проблем!!! Който им каза преди години: "Заповядайте, доведете и семействата си!", да си ги приема вкъщи! Тук нямат място никакви, ама НИКАКВИ първобитни хора! Готованци! Че и престъпно нахални!!!

степан

2019.09.20 | 14:20

2

Като размисля по опасно от това да останете на власт няма ,след като разбрахме ,че не виждате по далеч от носа си и нямате нито воля ,пипка да решите в полза на България и българите които живеем в тази страна и ви плащаме данъци а вие си гледате само частните фирми.

Добави коментар

Водещи новини