Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности

  • 19 септември 2019 09:36

  • 721
  • 1
Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности
© Министерство на културата

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за връща от Германия придобити при нелегални разкопки и незаконно изнесени от страната български археологически находки. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата.

Очаква се той да получи културните ценности на специална церемония в Берлин днес, където е на еднодневно работно посещение.

Ценните предмети са били задържани при опит да бъдат продадени на пазара на антики, благодарение на ефективното сътрудничество между българските и германските служби, а със съдействието на Федералното правителство и на посолството на страната ни в германската столица те ще бъдат върнати в страната им на произход.

В рамките на посещението в Германия предстоят редица срещи и разговори на министър Банов с представители на различни институции, на които ще бъдат обсъдени възможностите за разширяване на двустранния обмен във всички области на изкуството и културата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
721 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ло

2020.08.12 | 14:44

1
Такива железа нямат голяма стоиност . Да вземат да кажат как направиха златни копия на наи големите златни открития а продадоха оригиналите другарите от БКП и ДС

Добави коментар

Водещи новини