Карлос Контрера: Турция краде 15 000 работни места и милиарди евро от София

Над 15 000 могат да работят в завода на Volkswagen, ако той е в България, БВП на страната ще нарасне с 3%. Тези изчисления, придружени с прогноза за развитието на северните софийски райони, повишаване на жизнения стандарт на десетки хиляди семейства и подобряване на инфраструктурата в столицата, направи председателят на политическа група „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет и член на националното ръководство на ВМРО – Българско национално движение Карлос Контрера.

България все още има шанс вторият по-големина завод на Volkswagen за Европа да бъде построен тук - особено след скандалните разкрития, че Турция се готви да предостави нерегламентирана държавна помощ на немския концерн, смята  още Контрера, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Патриотът прави и още разкрития за готвената сделка, които са в остро противоречие с международното законодателство. А именно - според действащото митническо споразумение между турската държава и най-големия им търговски партньор – Европейският съюз - режимите за предоставяне на държавна помощ са хармонизирани с режимите за предоставяне на държавна помощ в страните-членки. В случай че Турция и Volkswagen заобиколят митническото споразумение, първите трябва да бъдат изключени от митническото споразумение, а вторите солено глобени. Слухове в турската преса стигат още по-далеч, твърдейки че правителството готви огромна обществена поръчка и турската администрация ще бъде оборудвана с автомобилите, произведени в Измир.

Построяването на завода в Турция, а не в България, би означавало лицемерие и беззаконие, категоричен е патриотът. Въпреки че тази битка изглежда далечна на обикновения човек и дори е вземана на подбив в България, тя засяга пряко живота на над 15 хиляди българи и косвено на много повече. Ако този завод бъде построен в северната част на столицата - в район „Кремиковци“, трайно установена промишлена зона, а не в Измир - промяната за региона в цифри би звучала така:

- 15 000 нови работни места в зона „Кремиковци“ със средна работна заплата над 3000 лева бруто;

- износ за над 10 милиарда лева годишно, вероятно близо 15 милиарда лева при натоварване на пълен капацитет от 700 000 автомобила;

- растеж на БВП с около 3% годишно.

Косвените предимства биха били:

- възможност за привличане на инвестиции в жилищни сгради в цялата дъга Кремиковци-Доброславци-Божурище;

- ускорено развитие на северните райони на София – единствената посока, в която градът може вече да расте - без общински и държавни инвестиции;

- драстично подобрение на транспортната инфраструктура около София.

Тези причини са повече от достатъчни, за да се борим заводът да бъде построен тук. Сега е моментът София и България да направят пробив за милиарди в световната икономика. София и България са дорасли и заслужават да бъдат част от световното автомобилостроене. Заводът да бъде изграден в Турция означава погазване на работещи споразумения, легитимиране на корупционни схеми на най-високо ниво и не на последно място – излишен подарък към една държава, доказала многократно, че не желае да се впише в Европейския съюз, а напротив – полага последователни усилия да се върне към тъмното си минало на ислямизатор, категоричен е столичният общински съветник Карлос Контрера.

Коментари

 1. 2019.09.19 | 11:33

  Хайде стига с тази София!!! Кога ще се обърне внимание на другите ЗАГИВАЩИ райони в тази умряла "държава"??? Нещо за Северна България??? И ОСОБЕНО ЗА СЕВЕРОЗАПАДА??? ВИДИН??? Или да се ОТДЕЛЯМЕ вече, и КЪМ РУМЪНИЯ!!!

 2. 2019.09.18 | 15:01

  Ама ние сме велики бе ейй, кви немци къв фолксваген?! Ще строим велики потоци и Балкански хъбове и Атомни централи БелЯне ! И да живее братската руско путинска дружба от векове за векове !

 3. 2019.09.18 | 12:17

  Никой нищо не краде , а всеки си гледа интереса. Нашите некадърници губят!!!

 4. 2019.09.18 | 12:08

  турция нищо не краде,бизнеса си е бизнес,а ти откога разбираш от всичко.типичен специалист по всичко,и нищо полезно.

 5. 2019.09.18 | 10:25

  VW ще дойде, ако БСП получи по малко от 10% на местните и след това 5 % на парламентарните избори!
  ТОВА е истината самозвани ПАТРИОТИ!

  ПЪРВО, изхърлете червените парцали ЗАВИНАГИ (най важната гаранция за ГОЛЕМИЯ КАПИТАЛ) и тогава искайте нещо!

  VW НЕ иска да спонсорира РУСИЯ чрез българските русофилски г.ъзолизци!

  ВТОРО.
  Пък како не искате тогав,

  НЕКА БСП да докарат завод на ЛАДА или ЗИЛ В БЪЛГАРИЯ и да открият работни места!

 6. 2019.09.18 | 09:48

  karlos sega ti rodatati i shaikatavi pri karakachanov davi razdade voenni dreshki i orughie i otivaite sas silata koiato raspolagate dase biete sas turcite kato gi nadsviete boiko shte isprati brigada mutri i doverenitesi ghingeta da natisnat toi znae i razbira ot tova nemcite i ako se ogunat shte vi dadut na volia dasi kradete puk kachestvoto na koi mu puka

 7. 2019.09.18 | 09:43

  Ами хайде направете добро предложение на немците, стига сте били алчни прасета долни! Представете по-добри условия, това което Турците правят си е много правилно, гледат да си застраховат тяхната градинка, а вие какво правите?!?!?!?!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет