Борисов се срещна с министъра на външните работи на Индонезия Рътно Марсуди

  • 16 септември 2019 11:49

  • 377
  • 2
Борисов се срещна с министъра на външните работи на Индонезия Рътно Марсуди
© Министерски съвет

България цени приятелските си отношения с Индонезия, вие сте наш приоритетен партньор в Югоизточна Азия. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата му с министъра на външните работи на Република Индонезия Рътно Марсуди.

Премиерът изтъкна, че това е първата визита на индонезийски външен министър от 25 години насам и изрази увереност, че настоящото посещение ще даде допълнителен тласък за развитието на двустранните отношения.

Според министър-председателя Борисов са налице редица сфери, в които има потенциал за по-активно сътрудничество.

Премиерът постави акцент върху търговията и инвестициите, туризма и инфраструктурата, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов беше категоричен, че взаимодействието в областта на образованието и на високите технологии също е от взаимен интерес за двете страни.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изрази надежда, че след вчерашната ползотворна среща на министър Марсуди с българския вицепремиер Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, днешният българо-индонезийски бизнес форум с участието и на министър Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в ще даде допълнителен стимул за засилване на двустранното сътрудничество.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
377 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
,,,,,

2019.09.16 | 19:51

2

.,.,,..,

2019.09.16 | 12:01

1

tocno tam vav tretiat sviat e miastoto na ciganskiat premier to i ciganite deto go izbirat sa ot tretiat sviat vsicki vijdate tce vece evropa go upotrebi i ne go zacita vece za jiv.

Добави коментар

Водещи новини