Димитър Куцаров: Делян Добрев ще заработи за икономиката, но ще има малко време

  • 18 март 2012 09:57

  • 3351
  • 3
Димитър Куцаров: Делян Добрев ще заработи за икономиката, но ще има малко време
©

Димитър Куцаров, председател на "България си ти!" заяви за Илиана Беновска, "Радио К2" за правителственото посещение в Катар, че е нужна организация, точност и отговорност при подготвянето на такива събития.

Той добави, че мероприятие от такъв тип трябва да се планира в продължение на три или четири месеца, а не за седмица-две.
По повод оставката на министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, Куцаров коментира, че премиерът Борисов е бил поставен пред свършен факт, тъй като не той, а министър Цветанов е поискал оставката на Трайков при кацането на летището в София. Куцаров определи Трайков като мислещ и интелигентен човек, който не би отишъл в парламента да разкаже как е бил уволнен, освен ако не е сериозно провокиран.

Илиана Беновска съобщи ,че на срещата на президента Плевнелиев с ГЕРБ е запитала Бойко Борисов: „Може ли реактор да се пренесе, като кокошка от двора на АЕЦ „Беляне" в двора на АЕЦ „Козлодуй" ?" Димитър Куцаров обясни, че ако това е технически възможно - то би било добра идея. Той припомни, че българският еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование и еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингерг са против изграждането на АЕЦ "Белене". Куцаров каза, че действията на премиера Борисов за „Беляне" могат да се обяснят с желанието дадените до сега пари по проекта да не "отидат на вятъра". Също така той прогнозира, че след оставката на Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко вероятно преговорите за АЕЦ „Беляне" ще бъдат удължени.

На въпроса какво би се променило в здравната система със смяната на Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование с Десислава Атанасова, Куцаров заяви, че нито един от предишните министри не е имал подкрепа от страна на парламентарна група на ГЕРБ. Според него тази смяна е един добър PR ход, а самата здравна реформа зависи от няколко човека, които нямат интерес тя да се случи и ще продължи „тотално да се изцежда българския данъкоплатец". Куцаров прогнозира, че Десислава Атанасова, като член на партия ГЕРБ, ще има по-голяма подкрепа за реформите в сектора, които ще доведат до "положение, готово за ръкопляскане преди следващите избори".

Водещата попита дали новият министър, като представител на ГЕРБ, "ще жертва интересите на заинтересованите в сферата на здравеопазването и Десислава Атанасова ще направи здравна реформа, каквато се очаква от обществото".

Според Куцаров, това не би било жертва на интереси , а бизнес. Той даде пример с яйцата покрай Великден, които в целия свят поевтиняват покрай празника, а в България е тъкмо обратното. Според него, намалението на лекарствата, което се прави в момента е предизборна реклама, а основният проблем си остава: "Какво ще стане след изборите?"- попита риторично Димитър Куцаров.

Председателят на „България си ти!" прогнозира,че "съгласно нареждането на Бойко Борисов" новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: ще сложи акцент върху икономиката, но има прекалено малко време, за да се справи с проблемите в сектора.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3351 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.03.19 | 08:45

3
Да наистина го е казал правилно че ще има малко време до следващите избори защото Герб едва ли съберат толкова гласове колкото на предишните избори. Ще бъде като с царя само че втори сезон и на Боко-Тиквата ще му бият шута.
gogo

2012.03.19 | 08:45

2
V takav bslu4ai-obratno na selo!! Nema rabota v Sofia!!

2012.03.18 | 14:38

1
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини