Боил Банов: Новият ресор на българския еврокомисар е огромна гордост за нацията

  • 13 септември 2019 16:39

  • 579
  • 6
Боил Банов: Новият ресор на българския еврокомисар е огромна гордост за нацията
© Нова телевизия

Това е огромна гордост за нацията, за всички нас. Няма нещо, което да е по-обичано в тази държава, от образованието, културата, младежта и спорта. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия министърът на културата Боил Банов по повод новия ресор "Иновации и младеж" на българския еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Милиардите са много в този ресор, но не това е най-важното - най-важното е, че можем да се чувстаме горди от този ресор, че можем да се чувстваме важни в развитието на Европа, заяви Банов.

Той посочи, че си обяснява коментарите, че новият ресор е понижение за Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, с наближаващите местни избори.

Тук са най-обичаните проекти от българите като "Еразъм+", тук има и проекти за финансиране на киното. Това е най-доброто възможно за България. Този ресор активизира хората – виждаме, че те веднага се питат какви са възможностите. Това може би ще бъде секторът, който най-много ще се развива в следващите години, заяви Банов.

В отговор на въпрос за коментарите за нередности по повод плана за изграждането на мансарден етаж на покрива на една от най-забележителните сгради на София, която се намира на ъгъла на ул. "Иван Вазов" и ул. "Раковски", министърът на културата заяви: "Няма никаква шашма, има някаква заигравка на определени хора, които или не разбират за какво иде реч, или се опитват да го модифицират, за да създадат напрежение. Няма вдигане на ниво, няма надстрояване. Въпросният етаж и сега го има. Когато е започнала реконструкцията на сградата, тя е била с мансарден етаж, както ще бъде и сега. А и това са работни проекти".

Плочките над Ларгото ще се чупят, докато минават тежки машини отгоре, каза той, попитан за друг казус от последните месеци. Архитектите работят по проект дали могат да са по-устойчиви и да се сложат кашпи. Добре е да се намери някакво по-стабилно решение, посочи министърът.

Ако има някакви грешки, те са проектантски, те си поемат разходите. Гражданите не поемат никаква тежест за тези ремонти, категоричен е Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за.

Той коментира и критиките за разточителни държавни разходи за участието на страната ни във Венецианското биенале по изкуствата.

В програмата ни целта беше България да се върне на Венецианското биенале. Държавата гласува 500 000 лева. Всички тези пари са използвани ясно и са публикувани на сайта на Министерството на културата. Отчетите ще дойдат през ноември. Това, което се случва дотук, е огромен труд и признание. Биеналето досега е посетено от 12 000 души. Над 600 души е имало на откриването, а сред тях туристи няма – това са директори на галерии, куратори, каза министърът на културата.

По думите му, тепърва предстои да вземем най-важната поука от случая с оперната певица Дарина Таков. Тя е свързана с нещо много просто – трябва да намерим механизъм не да чакаме някоя от нашите известни звезди, а да ги каним, да ги мотивираме, да ги молим да влизат в средното ни образование, за да може нашите деца да са по-одухотворени, заяви още Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
579 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.09.13 | 17:06

2

Вижте му погледа --доста прекалил с дрогата !!

2019.09.13 | 16:59

1

смешен мързеливец

2019.09.13 | 17:14

3

Изключително противен мърльо с тая брадясала мутра!

Rositsa

2019.09.13 | 17:23

4

Огромно понижение е имал предвид за незапознатите със ситуацията :)...

s taq

2019.09.13 | 18:41

5

с тая простата всеки ресор ще е голям срам и позор.

Даааа,но

2019.09.13 | 19:47

6

За вас гербаджии да,но не говорете от името на народа бе нещастник грозен. Няма как да ни налагате нещо,което е омразно и в ущърб на нацията,предатели.

Добави коментар

Водещи новини