Нено Димов: Очаквам решението на съда за второто наказателно постановление срещу "Феникс - Дупница" ООД

  • 13 септември 2019 13:53

  • 345
  • 0
Нено Димов: Очаквам решението на съда за второто наказателно постановление срещу "Феникс - Дупница" ООД
© Булфото (архив)

Очаквам решението на съда за второто наказателно постановление, ако то влезе в сила - ще преминем към най-тежката процедура по отнемане на разрешителното на "Феникс - Дупница" ООД. Това каза министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе в отговор на въпрос на народния представител от "БСП за България" Манол Генов във връзка с нерегламентираното съхранение на отпадъци край магистрала "Струма".

Министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе обясни, че съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците, компетентният орган отнема издаденото разрешително, когато за период от три години са извършени административни нарушения, за които лицето е било наказано два пъти с влязло в сила наказателно постановление. "В тази връзка след приключването на съдебната процедура по издаденото наказателно постановление от ноември 2018 г. РИОСВ - Перник ще започне най-тежката процедура по отнемане на разрешителното на "Феникс - Дупница" ООД", обясни той.

Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе допълни, че досега РИОСВ - Перник е извършила пет проверки на фирмата и докладва, че през март 2018 г. е установено, че не се води отчетност, за което е издадено наказателно постановление в размер на 2000 лв. Именно то е влязло в сила. През месец ноември 2018 г. е констатирано съхранение на неопасни отпадъци на неразрешено за това място, за което е издадено наказателно постановление в размер на 5 хиляди лева. То се оспорва в момента в съда.

В реплика към отговора на министъра Манол Генов посочи, че е очаквал да поеме повече отговорност и определи случая като "скандален".

"Истината е, че цялата политика по отношение на управление на отпадъците си е чист отпадък, опакован в модерна опаковка на загриженост за екологията и изпълнение на евродирективи", каза той.

Последвайте канала на

БТА
345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини