Румен Радев: Семейството е най-добрата и незаменима среда за отглеждане и възпитаване на децата

Семейството е най-добрата и незаменима среда за отглеждане и възпитаване на децата. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща на „Дондуков“ 2 с представителя на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита.

Двамата бяха единодушни, че усилията на институциите следва да се фокусират върху оказването на подкрепа за родителите, подобряване на социалната среда, повишаване на доходите и подобряване достъпа до здравеопазване и образование.

Децата са нашето бъдеще и България трябва да пристъпи към преодоляване на демографската криза, като насърчи отговорното родителство, отглеждане на децата в семейството и намаляване броя на изоставянията, посочи още Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Държавният глава определи като предизвикателство за България и високия процент на деца, застрашени от бедност и необхванати от образователната система, което налага извеждането на тези проблеми като приоритет на държавната политика.

Д-р Джейн Муита подчерта приноса на България в рамките на УНИЦЕФ за прилагане на политиките на международната организация, насочени към развитието на децата и ефективното спазване на техните права.

Тя призова за още по-активни действия и диалог с младите хора у нас, на които предстои да станат родители. Въпреки демографската криза, страната ни е сред европейските държави с най-висок процент на млади родители, много от които са без образование и остават изолирани от програмите за образование, обучение и придобиване на професионални умения.

Джейн Муита отбеляза и значението на усилията за пълноценна образователна интеграция и социализацията на децата с увреждания, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Обща бе оценката, че България е постигнала съществен напредък в деинституционализацията и връщането на децата в семейна среда – от началото на този процес досега десет пъти е намалял броят на деца, отглеждани в специализирани институции, като се очаква той да приключи предсрочно през следващата година.

По време на срещата Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посочи и приноса на двете инициативи на президентската институция – „Българската Коледа“ и „Подкрепи една мечта“ за оказване на подкрепа за лечението на болни деца в България и за социалната интеграция на деца и младежи, лишени от родителска грижа. 

Държавният глава подчерта, че при предстоящото си участие в 74-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк ще отбележи значението на международната мисия на УНИЦЕФ, както и необходимостта от по-активна подкрепа за работата на институциите, които работят за подобряването на социалната среда за децата.

Коментари

 1. 2019.09.11 | 17:53

  Да,особено ако имаш няколко...семейства като тоя,моралния грипен

 2. 2019.09.11 | 18:13

  Семейството е хубава работа, ама пиарка, която го смуче барабар с ташаците е още по хубаво!
  Затова и аз си зарязах семейството и децата и отидох при мойта ДЕСА!

 3. 2019.09.11 | 20:16

  Абсолютно е вярно, че семейството е най-важната среда за отглеждане и възпитание на децата. Но ти другарю нямаш семейство, позволи на една простакеса да го разбие. Сега твоите деца се възпитават по друг начин, трудния, което прави бившата ти жена героиня. Но ти нямаш принос за това, ти си бита карта, която няма право да говори по такива въпроси.

 4. 2019.09.25 | 07:43

  Също като твойто семейство

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет