Журналист: Арестът на Юрий Борисов е репресия срещу гражданска организация

  • 10 септември 2019 08:37

  • 1586
  • 6
Журналист: Арестът на Юрий Борисов е репресия срещу гражданска организация
© Кадър: БТВ

Служители от ДАНС са отишли в дома на бившия главен редактор на вестник „Дума" Юрий Борисов в 7:00 ч. сутринта, в продължение на 4 часа са правили обиск, той е изведен с белезници. Това разказа журналистът Велислава Дърева в ефира на БТВ.

„Иззели са компрометиращи материали като един приветствен адрес на предишния председател на Народното събрание – г-н Главчев, до движение „Русофили”, също така и приветствие от негово светейшество патриарх Неофит, както и една папка с вестникарски изрезки. Това са шпионските материали”, коментира със сърказъм тя.

По думите на Велислава Дърева в сдружението „Русофили” е гражданска организация, в нея членуват хора от всички политически партии. „Вчера празнувахме победата над фашизма, а в същия момент се оказа, че фашизмът се е завърнал в България”, коментира още Велислава Дърева.

Според нея това е откровена репресия срещу една гражданска организация. „Да извършиш това безобразие на връх 9-и септември, трябва да си или много глупав, или да си много нагъл. Това предизвика истински шок в журналистическата колегия”, каза още Велислава Дърева.

"След като разбрах за ареста на Юрий Борисов, започнах да търся и председателя „Русофили" Николай Малинов, но нямам връзка с него", коментира Светлана Шаренкова. Тя призова властите да дадат информация къде се намира той.

Обвинението в шпионаж е много тежко обвинение, отбеляза и Светлана Шаренкова. По думите ѝ, за да може да работи човек в полза на друга държава и да се подложи в услуга на чужди институции, той трябва да има достъп до класифицирана информация. „Това са неправителствени организации, те работят в полето на гражданското общество – каква информация биха могли да изнасят”, каза още Светлана Шаренкова.

Припомняме, че Юрий Борисов бе задържан по разследване за шпионаж, разпитан е и в последствие е освободен. Юрий Борисов е част от ръководството на Национално движение „Русофили” в ролята на негов секретар и бивш депутат от БСП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1586 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.09.10 | 09:20

2

ПОРЕДНОТО ЗЛЕ ПЛАНИРАНО ТЕАТРО НА СТРАНСВАЩИЯ ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА ГЛАВЕН СЦЕНАРИСТ БОКУ ТИКВАР.

Аз

2019.09.10 | 12:00

6

Що така бе?! Нали сте против НПО-тата! Ето! Дайте пример! Разпуснете вашето про-путинско НПО! Още повече, че при Путин НПО-тата са забранени! Ако бяхте истински русофили - а не подлоги на Путин - всеки българин щеше да иска да е член!

Дундьо

2019.09.10 | 09:06

1

Потомствени бесродни комунисти! Вие сте слуги не на България а на чужда диктаторска държава а именно Русия!Ех къде си Стамболов да ги видиш тия Руски еничари!

Опорен суджук

2019.09.10 | 10:54

5

Дундьо, Дундьоооо, друго си е викаш да си безроден атлантик, американофил, а? Ако може- да си джендър, соросоид и грантаджия- още по-добре, нали?

Ех Дундьо...

2019.09.10 | 09:24

4

...,ама ти наистина си заслужил името си...-Голям си Дундьо...!!!

2019.09.10 | 09:23

3

ДА ГИ НАКАЖЕ КАКТО НАКАЗА ГЕРОЯ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА?

Добави коментар

Водещи новини