Нинова: Хиляди български антифашисти са дали сили, труд, живота си, за да спрат нацизма

  • 09 септември 2019 18:15

  • 2015
  • 11
Нинова: Хиляди български антифашисти са дали сили, труд, живота си, за да спрат нацизма
© БСП, пресцентър

"Честит Девети септември, антифашисти. Честит празник, социалисти. За тази дата от българската история са давани много противоречиви оценки и са се водили много спорове. Има обаче безспорни факти, които заслужават нашето уважение. Хиляди български антифашисти са дали сили, труд, живота си, за да спрат нацизма. Те са част от европейската антифашистка борба. Загинали са не за пари и власт, а за идеал. На тях днес отдаваме почит".

Това заяви в Гоце Делчев лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Тя подчерта, че друг безспорен факт е, че в годините след Девети септември България се превръща в индустриална държава с развито производство, строителство, земеделие, наука и култура. На всеки е осигурен достъп до образование, здравеопазване, сигурност. По думите й част от този градеж е и партийната организация в Неврокоп, сега Гоце Делчев.

"Честита 100-годишнина. Началото е поставено на 12.07.1919 г. Оттогава до днес организацията защитава правата на работещите, младите, социално слаби и угнетени", заяви председателят на БСП.

Тя коментира, че десетилетия наред Гоце Делчев се управлява от кмет социалист. Спроед нея това е община образец за управление в полза на гражданите.

"Вие издигате Владимир Москов за седми мандат. И ще спечелите. Вие сте образец за партийна организация в БСП. Силата ви е в единството и упоритата работа. Сигурна в успеха ви, ви пожелавам на добър час!", обърна се тя към присъстващите.

На празника на организацията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за връчи 30 плакета на заслужили през годините социалисти, сред които и бивши председатели. Председателят на БСП прие и 20 нови млади социалисти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2015 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Гг77

2019.09.09 | 20:28

3

При толкова много ненавист и злоба,явно вече не сме нормална нация!

Професионалист

2019.09.09 | 20:41

4

Браво! Тези дето обираха мандрите и палеха данъчните документи, а после накараха населението от Пиринско да се отрече от българскатаси същност. Партизаните дето избиха ранените германски войници в лазерета Жабокрек, а след това дойдоха в София и заграбиха хубавите апартаменти в центъра, а собствениците им изпратиха в Белене, Ловеич, Скравена. Памет а? Има ли памет за всичко това?

НАЦИСТ

2019.09.09 | 18:44

2

БОКЛУЦИ МРЪСНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ....ЩЕ ВИ ИЗБИЕМ ВСИЧКИТЕ ..МРЪСНИ АНТИБЪЛГАРИ

Избирател

2019.09.09 | 18:37

1

Говнелио, не бъркай пак ДВЕ напълно различни неща:
БОРБАТА срещу НАЦИЗМА и

гнусния античовешки ЧЕРВЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ!

Победата над хитлеристка Германия празнува, с право, целият цивилизован свят, НО
на 9. МАЙ всяка година (День Победы в Русия може би най важният празник след 1945) !

ХИЛЯДИ американски, английски, френски и други войници УМИРАТ за СВОБОДАТА НА ЕВРОПА!


В България на 9. 9 става държавен преврат и започва ОКУПАЦИЯТА на БЪЛГАРИЯ от СТАЛИНИСТКА РУСИЯ!

БОРБАТА НА ХИЛЯДИ българи срещу мракобесието на ЛЕНИНИЗМА, СТАЛИНИЗМА и главорезите на БКП в концентрационните лагери след 1944 е също толкова идеалистична и достойна за почит!

К. К.

2019.09.09 | 21:16

5

Хиляди българи след 09.09.1944 г. са избили десетки хиляди българи, цветът на нацията, като скотове в скотобойна(по Вапцаров...)!

007

2019.09.09 | 21:27

6

Мръсна комунистическа твар си краварке от Крушовица, гнида червена!

И аз

2019.09.10 | 10:01

10

Моите родители наистина са вярвали някога че се борят за по справедлив живот. Били са честни и нормални хора и са отдали на тази държава по над 32 години труд. Какво обаче става на априлския пленум 1956 г. Такива обикновено вярващи хора са били изтикани в ъгъла от измислени партизани като Тодор Живков и всички идеалистични идеи и хора са подменени - напред излизат използвачи и лични интереси за облагодетелстване. Всъщност идеята за социализъм / комунизъм е идеалистично както християнството. Тя е непостижима. Та - от 1956г година насам начело на БКП / БСП стоят само интересчии и се възползват от искрената вяра но обикновените хора. А нацизма си е зло и никой не го отрича или оспорва

Кико

2019.09.10 | 09:02

9

Навсякъде в нормалните държави забрани ха комунизма, само тук сънуват червените боклуци. Впрочем те не са комунисти, а търсачи на келепир!

Кентавър

2019.09.09 | 21:37

8

Мерзавка, гърците как изпревариха българите, 900 партизани как станаха хиляди?!

Другия с коня

2019.09.09 | 21:30

7

В кръчмата в нашто село става много интересно де....Може да.съм прост,обаче тука има по-паметливи и напомнят,че и Атака,и АБВ,и БСП и други искаха да отидат в Европарламента с Идеята на първо место да отпаднат САнкциите на Русия......Значи Българите да се борим срещу санкциите на Русия.....Това ако не е Държавна измяна,то кое е .....Няма да се борят за Интересите на България в Европалрамента,а ще отстояват Интересите РУСИЯ......и то в избори в България......Ами наздраве и мезете блажно в най-черния ден на Окупация от Съветската Армия ....Мезете блажно,за да не става страшно....

Добави коментар

Водещи новини