Питат в парламента Екатерина Захариева за националната сигурност

  • 05 септември 2019 09:00

  • 684
  • 5
Питат в парламента Екатерина Захариева за националната сигурност
© Булфото

Външният министър и вицепремиер по правосъдната реформа Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще е първият министър, който ще отговаря на депутатски въпроси в днешния парламентарен контрол. Това става ясно от сайта на Народното събрание.

Към Захариева има отправено питане от Антон Кутев от БСП относно правителствените политики в областта на националната сигурност в контекста на изострящата се глобална геополитическа среда. Вероятно на министъра ще й се наложи да коментира и скандала с организираното от Посолството на Руската федерация събитие на 9 септември "Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма".

В първия за новия сезон парламентарен контрол ще участва и Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . Министърът на труда и социалната политика ще отговори на въпрос относно помещаване на Дирекция "Бюро по труда" - Шумен. Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри пък ще изнесе актуални данни за борбата с африканската чума. Депутатите пита земеделския министър относно компенсиране на загубите на фермерите в резултат на констатирани огнища на африканска чума по свинете в селища от община Никопол и други дунавски общини в Плевенска област.

Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в, министър на икономиката, ще отговори на въпрос за развитието на Индустриална зона Свиленград.

Поради ползване на годишен отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват - министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

В парламентарния контрол, поради служебна ангажираност и участие в планирани мероприятия, няма да участва заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Поради предварително планирана командировка извън страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
684 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.09.05 | 11:27

5

Най - некадърния и тъп министър до сега !!!

тая

2019.09.05 | 11:00

4

тая трябва да види в тълковния речник какво ще рече държавна сигурност. предполагам смята, че се отнася за американската сигурност, която се разпростира по цял свят и всичките им подлоги само за нея мислят и само на нея се кланят.

2019.09.05 | 10:00

3

А би стига сте ни занимавали с тази игуменка герберска паплач

Герберската калинка

2019.09.05 | 09:49

2

е парцал на конци.Не и задавайте сложни въпроси хаха

2019.09.05 | 09:43

1

по ще стани разговор ако я питат за пишки - на тая само това и е в главата

Добави коментар

Водещи новини