Доц. д-р Диана Ковачева полага клетва като омбудсман утре

  • 04 септември 2019 17:44

  • 1336
  • 1
Доц. д-р Диана Ковачева полага клетва като омбудсман утре
© Булфото (архив)

Утре, 5 септември 2019 г., между 9.00 и 9.30 часа доц. д-р Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент ще положи клетва като омбудсман пред Народното събрание.

Тя е заместник-омбудсман от началото на 2016 г. и по закон след предсрочно прекратените правомощия на омбудсмана поема поста до избора на нов национален обществен защитник.

Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент е правосъден министър в периода 2011-2013 година и дългогодишен изпълнителен директор на националното представителство на Transparency International в България. Работи като научен сътрудник в Института за правни науки, БАН и е преподавател в Юридическия факултет на УНСС.

Завършила е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Магистър по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция. Доцент – доктор по международно право и международни отношения. Автор на редица статии и монографии в сферата на международното право.

Носител е на ордена на Британската империя на Нейно величество Кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и.

Владее английски, френски и руски език, съобщават от пресцентъра на Омбудсмана.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1336 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.04 | 18:07

1

Дано само да не е като оня Пенчев .

Добави коментар

Водещи новини