Отстранено е общинското ръководство на ДПС в Доспат

04 септември 2019 15:58

Отстранено е общинското ръководство на ДПС в Доспат
© Facebook
1831 1

Общинското ръководство на ДПС в Доспат, начело с председателя Атанас Пържанов, е освободено заради несправяне с кампанията за номиниране на кандидати за изборите, съобщи областният председател на движението Салих Аршински, предаде БТА.

Той обясни, че са постъпили сигнали за направени опити от досегашното ръководство за дискредитиране на потенциални кандидати на ДПС в Доспат.

Като мотив за отстраняването на местното ръководство се изтъкват и опити за колаборация със сегашния кмет на Доспат Елин Радев. От ДПС са категорични, че Радев е създал атмосфера на страх и терор сред гражданите на Доспат, затова според Аршински на предстоящите избори "там няма да бъде политическа битка, ще бъде война заради отношението на Елин Радев".

ДПС ще издигне самостоятелни кандидатури за кметове и листи в 9 общини от Смолянска област, а само в община Девин ще участва в коалиция, посочиха от областното ръководство. Кампанията за номиниране на кандидати вече е приключила, но имената на окончателните кандидатури ще бъдат оповестени на по-късен етап. Тримата досегашни общински кмета от ДПС са сред номинациите от местните структури - Молла Караисенов /Мадан/, Румен Пехливанов /Рудозем/ и Мустафа Караахмед /Борино/.

Движението запазва подкрепата си и за независимата кандидатура на сегашния кмет на Неделино Боян Кехайов.

В община Девин кандидатът за кмет Здравко Иванов е коалиционен, а листата за съветници също ще бъде съвместна на коалицията с участие на ДПС. Пет са номинациите за кандидат за кмет на областния град Смолян. Според областния лидер Салих Аршински, очакванията са на следващите избори ДПС да има повече кметове.

Относно проблемите с ръководството в Доспат, Аршински допълни, че кандидатури на движението в общината ще бъдат регистрирани. Решението за отстраняване се отнася само за ръководството, а в движението остават всички структури и членове на ДПС в общината, които според областния председател са показали лоялност и достойно поведение в "тези 4 години на терор в Доспат".

Мая Йорданова
1831 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
ДПС

2019.09.05 | 08:44

90371

Във Община Завет проблемат е същия въпреки подадените сигнали няма реакция.

Добави коментар

Водещи новини