Отпуснаха допълнителни средства на МРРБ

  • 04 септември 2019 13:13

  • 246
  • 0
Отпуснаха допълнителни средства на МРРБ
© Novini.bg

Правителството прие постановление за поемане на ангажимент от Министерство на регионалното развитие и благоустройството до 447 100 000 лв. за укрепване на обекти от републиканската пътна мрежа, засегнати от свлачищни и срутищни процеси, в следващите три години, съобщи пресслужбата на кабинета.

До 31 млн.лв. се отпускат по бюджета на министерството за 2019 г. Останалите 416 100 000 лв. ще бъдат осигурени от приходите от тол такси в периода от 2020 г. - 2021 г. за финансиране на цялостното изпълнение на проектите.
С осигурените средства ще се финансира извършването на геодезически измервания, инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания, изготвяне на технически проекти и изпълнение на трайни укрепителни и обезопасителни дейности по 74 участъка от републиканската пътна мрежа.

Сред обектите, по които ще се работи, са отсечки от пътищата: Соколовци - Смолян - Средногорци; Кочериново - Рила - Рилски манастир - Кирилова поляна; Костенец - Радуил - Боровец - Самоков; Мизия - Оряхово и други. Ще се изградят и контролно-измервателни системи за последващ мониторинг на териториите с изпълнени геозащитни мерки и дейности за стабилизиране на свлачищата и срутищата.

Гравитационните склонови явления и процеси са едни от най-опасните стихийни бедствия, свързани не само с нанасянето на огромни щети, но са и потенциална опасност, застрашаваща живота и здравето на хората. Овладяването на подобен тип дестабилизационни процеси и явления и бързото и навременно възстановяване на нанесените щети от тях по републиканската пътна мрежа е приоритет за Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция "Пътна инфраструктура".

Последвайте канала на

Десислава Станева
246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини