Нинова към Борисов: Ние парламентарна република ли сме или премиерска?

  • 04 септември 2019 09:42

  • 2248
  • 11
© Булфото

Ние парламентарна република ли сме или премиерска? Това запита лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от трибуната в Народното събрание. В декларацията на БСП Нинова заяви, че ще работят по 5 основни теми. Те ще са: икономика, социална политика, включвам в нея образование, здравеопазване, доходи и неравенства, върховенство на закона и справедливост, фискална политика и местно самоуправление.

Що се отнася до икономика, тя бе категорична,че  продължава клишето, че държавата е лош стопанин. "Макар че светът отдавна разбра, че това е грешка. Нашите пртедложения ще бъдат да се помогне на малкия и среден бизнес. Често говорим за инвестиции, но все по-малко чуваме да се говори за производство. Ще се фокусираме върху подпомагането на производство на български стоки и услуги, там страната ни има потенциал. Ще внесем обещания от нас Закон за държавните предприятия. Те могат да бъдат управлявани добре. Много специалисти говорят за задаването на нова икономическа криза, а икономиката ни не е подготвена за това. Имаме огромно неравенство, тук трябва да се върне ролята на държавата - преизчисляване на пенсиите, намаляване на ДДС върху лекарствата и основните храни, помощ за младите семейства с деца и т.н.", заяви още тя.

Относно ролята на закона - държавата да създаде такива правила, че да се унищожи усещането на българина за несправедливост. "Нашата задача е да създадем такива правила, че съдебната система да функционира безпроблемно.  Ще внесем предложение за нов орган за борба с корупцията по високите етажи на властта, защото КНОПИ не работи. Внасяме предложенбие за отпадане на бързо производство", каза Нинова и добави, че имаме абсолютно сбъркан модел за фискална политика. "Тук президентът е прав. Това не може да се отрече. Парите се харчат еднолично и за партиини цели. Джипът и държавният бюджет в багажника за раздаване на пари за кметове са готови", заяви червената лидерка. "Ще внесем конституционна жалба срещу тази практика", поясни тя.

"Ще видите нашите позиции по Закона за публичните финанси и ще имате конституционна жалба за Конституционния съд за неспазване и за раздаване на парите на българските данъкоплатци с постановление на Министерски съвет извън рамките на парламента", заяви още Нинова.

Допускаме, че това ще се засили като порочна практика с наближаването на местните избори - джипът, държавният бюджет в багажника и раздаването на пари през прозореца на партийни цели и за избори на подходящи кметове. Ще получите институционално позиция как това да се промени", подчерта Нинова.

"Следващият ни акцент е местното самоуправление и местната власт. Тук държавата избягва от своите отговорности като прехвърля на общините без финансиране и за постоянно задължения", допълни Нинова. В тази връзка Нинова заяви, че БСП ще направи своите предложения за това.

"Ще развием цялото си предложение за нов здравен модел. Нека дебатът да бъде съдържателен. Става дума за принципи", прикани още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Тя се обърна към премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с питането: Ние парламентарна република ли сме или сме премиерска? Един от малкото приоритети, около който сме обединени всички от години, е влизането в Шенген, но той бе сменен и вече не искаме да влизаме в Шенген.Защо? Не ни пускат, защото има много корупция, допуснати са много грешки", попита тя.

Нашата политика е насочена към това да върнем държавата там, където й е място. Българските граждани имат чувството, че няма държава. Това е за нас и предизвикателството и политиката, която ще следваме. Ако имаме разум- ще постигнем резултат, категорична бе Нинова.

Последвайте канала на

Калина Христова
2248 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
шопендар

2019.09.04 | 13:38

11

и да,държавата е лош стопанин,и това се доказа от момента в който комунистите дойдоха на власт ,та до момента в който разграбиха държавата,и това ще продължи дотогава докато всичко старомислещо,корумпирано не бъде изчистено от структурите на държавното управление,и администрация.

Коко

2019.09.04 | 12:36

10

Ние не сме нито парламентарна нито премиерска ние сме окупирани от мафията и олигархия ЕС Америка тия изброените крадът рушат грабят ръфат и е крайно да време да се отървем от тия паразити

Ана Тема

2019.09.04 | 12:34

9

Скрий се ма, ОФцо !

Zv.

2019.09.04 | 12:31

8

Госпожо Нинова, БСП на кого е, на всички ляво мислещи или лично ваша? Щото вие и нея приватизирахте като Техноимпекс! На този въпрос отговорете, че колите и бесите всеки, който не ви се нрави.

2019.09.04 | 12:24

7

drugarko grobarko ne e sigurno dali sme parlamentarna ili premierska republika no e sigorno tce sme ciganska darjava.

еиеие

2019.09.04 | 11:51

6

Ах ти, пачавро!!!

2019.09.04 | 10:27

4

Нинова, къде живееш за да не знаеш, че България е ПАРЛАМЕНТАРНА република? Чувай Боже и пази, от неуки комунисти.

Vuzmezdie

2019.09.04 | 10:40

5

Тя още не е разбрала, че България не е Комунистическа. Ай на бас, че след пет дни ще празнува един преврат с избити хиляди хора, сякаш не знае, че Народа ни, отдавна разбра истината и фалшивите пропаганди и диверсии на Другарите (ама какви другари са, бе Боже, нерде Трансимпекс, нерде чичо от село)

DEA

2019.09.04 | 10:27

3

gospogho niniva parlamentarna republika e bulgaria pri izbori bg glasopodavatelite izbirat narodni prestaviteli v parlamenta i koito nai mnogo narodni prestaviteli ima znachi bulgarskia glasopodavatel mu e glasuval vremenno 4 g0dishno doverie parlamenta izbira ministerski savet i razbirase ministur precedatel koito v momenta e gospodin boiko metodiev borisov a tes selski nomera si gi pravi na glupavite pensioneri i na negramotnoto cigansko i tursko obshtestvo koeto ghivee na teritoriata na republika bulgaria ima bg dokumenti i ispolzva bg zakonodatelstvoto no ne e sas bulgarska misul ta moghete gospogho niniva samo tes neuki i niskokvalificirani bulgari da manipolirate

2019.09.04 | 10:25

2

Във всеки случай НЕ СМЕ приватизаторска, гнусна червена мръснице!

СЕГА е моментът и Българският НАРОД ТРЯБВА да закрие ЗАВИНАГИ БСП
мръсната, крадлива, паразитна АНТИЧОВЕШКА партия на ДЯВОЛА !

ррр

2019.09.04 | 10:19

1

Ние сме мафиотска република. Всички са в кюпа, само се правят, че лаят един срещу друг.

Добави коментар

Водещи новини