Дариткова отговори на Радев: Президентът отново начерта разделителни линии между институциите

  • 04 септември 2019 09:38

  • 1562
  • 2
© Булфото (архив)

Уважаеми колеги, а не знам дали е коректно и да се обърна към президента, който току-що ни напусна. Бяхме уважени от присъствието на президентската институция, а това можеше да бъде добър знак за диалог между институциите на държавата. Днес отново видяхме очертаване на разделителни линии, а в конституцията пише, че президентът трябва да е обединител. Това заяви в декларация от името на ПП ГЕРБ председателят на парламентарната група д-р Даниела Дариткова.

"Разделителни линии между тези, които са издигнали президента и изказвания в полза на определени политически сили. Ние сме готови на диалог и винаги сме го заявявали, но той трябва да започне с честно и почтено отношение", каза още тя.

"Трябва отстраняване на дефицитите на прозрачност не само в правителство и парламента, но и в самата президентска институция", разкри председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

"Винаги сме смятали, че президентството трябва да се запознае с програмата на правителството, която стриктно следваме и изпълняваме. Няма такова познание, но ще информираме президентството за изпълнените задачи", допълни Дариткова.

"Все пак президентството има още две години. Разчитам на политическия опит на г-жа Йотова, за да може да се намерят тези разумни решения, които да помогнат на този президент да остане в историята на президентската институция не като президентът, който е бил най-негативен, който е отправял най-много заплахи за обществения мир, като президента, който е девалвирал институцията вето, а като президент олицетворение на единственото на нация", коментира Дариткова.

"Ще продължим изпълнението на целите, които сме си поставили. Идващите избори ще дадат отражение на парламентарната работа, но ви моля да не го превръщаме в предизборна трибуна", разкри председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

"Нека с работа да възстановим доверието в Народното събрание. За народните представители от ГЕРБ основните приоритети за бюджет 2020 икономически растеж, здравеопазване и образование. Ще продължим с работата по увеличението на учителските заплати", каза още тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1562 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.09.07 | 16:50

2

Той президента си е обединител,за разлика от вас и лидера ви,загърбили всичко и всички,но кръга около вас да е добре,хубаво е че имаме президент който не се страхува,да говори за корумпираното ви управление

Дариткова - коумпирана СДС-мутреса

2019.09.04 | 09:57

1

Съдът в Смолян затваря незаконния кафе-ресторант на тая седесарска кощрамба в Пампорово, но престъпницата продължава да печели от него без да плаща данъци.

Добави коментар

Водещи новини