Караянчева с позиция за Мая Манолова

  • 04 септември 2019 08:39

  • 1696
  • 5
Караянчева с позиция за Мая Манолова
© Народно събрание

Извинявам се предварително, че този пост е дълъг и вероятно скучен. Но за мен /като председател на Народното събрание/ е важно да направя някои уточнения по повод подадената от г-жа Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на оставка от поста Омбудсман на Републиката. Прочетох какви мотиви е обявила тя в депозирания вчера в деловодството на Народното събрание документ. Оказва се, че една трета от тези мотиви /първите два от общо шест/ са директна критика срещу законодателната власт, която според нея не е проявявала достатъчно активност по отношение на предлаганите от нея законотворчески инициативи. Това написа във "Фейсбук" профила си председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

"Като доказателство Манолова посочва, че парламентът се е съобразил с “едва” половината от общо 5100 нейни препоръки по законопроекти.

Г-жа Манолова е била депутат и зам.-председател на Народното събрание достатъчно дълго, за да знае механизма, по който се разглеждат законопроекти и препоръки по законопроекти от институции, които по Конституция нямат право на законодателна инициатива. Всеки постъпил от страна на администрацията на Омбудсмана законопроект, както и всяка препоръка, са били разпределяни надлежно до парламентарните групи.

Всеки народен представител има право на законодателна иницива. Фактът, че част от тях така и не са стигнали до пленарна зала, означава, че не са събрали подкрепа, включително и сред опозицията. Защо това е било така? Не бих искала да раздавам оценки, а и не ми е работа. Но здравият разум сочи, че ако качеството им е било адекватно на впечатляващото количество, тези законопроекти и препоръки щяха да се радват на друга съдба.

Не приемам образа, който Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на рисува на 44-я състав на Народното събрание – 240 безотговорни народни представители срещу самотната фигура на единствения закрилник на граждани. Във всички парламентарни групи има достатъчно разумни депутати и те щяха да се обединят с радост зад законодателни предложения, които биха заличили дадена неправда, ако тези предложения са наистина добри.

От достатъчно дълго съм в политиката, за да разбирам защо за Манолова е изгодно да се обрисува като супер-жената, изправена срещу всички неправди по тази земя. Но моля, нека това не става за сметка на бившите й колеги.

В заключение ще припомня, че самата г-жа Манолова доста често променяше позицията си по част от проблемите, които изрежда в мотивите за оставката си, касаещи Народното събрание. Тя много добре знае, че когато един проблем е достатъчно сложен и изисква съобразяване с често противоречащи си интереси в рамките на една група граждани, опростяването само го задълбочава, вместо да го решава.

Пожелавам на г-жа Манолова да проведе една достойна кандидат-кметска кампания, но не виждам как очернянето на парламентарната институция ще й помогне в тази битка", написа още Караянчева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1696 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Драган

2019.09.04 | 09:07

1

Неуки управляващи с мнение за всичко, особено този недорасляк.

Кой?

2019.09.06 | 16:18

5

С ДЖилетките ли? Аре стига бе! Това са "мис"-ки вече, красавици, дошли да свалят българите с визията си...
А спомняте ли си, какви джопли бяха l първите месеци, когато глупаците и нагаждачите за държавни поръчки ги избраха? - ДЖилетки, обувки от "Пиротска", червилце за 2 лв., прическа от Ленчето в хотела, мигаха като мишки в брашно... после се поотръскаха, но това не ги направи по-малко смешни с прескъпите им коафюри, макияж и тоалети, а дори - по-комични, защото ум, възпитание и обноски не се купуват с народни пари.

2019.09.04 | 09:35

3

Абсолютно права е Караянчева, че с плюване политика не се прави. За политиката трябват идеи, които Манолова все още не е оповестила.

да

2019.09.06 | 15:56

4

правилно, с "плюване" политика не се прави, а с плюене. Това го доказва самата г-жа ЧЕРНОянчева с думите си.
А ако качеството на депутатите от партията на ЧЕРНОянчева е било адекватно на впечатляващото им количество, то ЧЕРНОянчева щеше да гледа НС по телевизията, а не да е председател, въпреки старанията за уподобяване на Нефертите. Явно ползва съветите на известен БСПеселски моден експерт Мента - за модни ЗВЕЗДИ, та предизвикват смях с килограмите грим и лакирани прически, подходящи за "едни" заведения, върху елементарните им, постни физиономии.

Цвете,Цветеее...

2019.09.04 | 09:20

2

А бе Цвете...,Майчето те слага в малкият си джоб...!И по интелект и по знания и по борбеност и по хъс...,пък ако щеш и по...визия...!!!

Добави коментар

Водещи новини