Първан Симеонов: БСП ще повтори формулата „Радев“, ГЕРБ се надъхаха на евровота

  • 03 септември 2019 12:59

  • 3249
  • 7
Първан Симеонов: БСП ще повтори формулата „Радев“, ГЕРБ се надъхаха на евровота
© Булфото/Архив

БСП се опитват да повторят формулата „Радев“, защото са разбрали грешката си от евроизборите. ГЕРБ са много добри в играта на прочистване и особено се надъхаха на последните европейски избори. Този коментар направи политологът Първан Симеонов по повод предстоящия местен вот през октомври.

В предаването „Преди всички“ на програма „Хоризон“ по БНР той изказа своето виждане за шансовете на двамата основни опоненти в столицата – Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

„Политиката е игра с много голям залог и ако Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на разгърне този тип кампания, който е бил анонсиран снощи – базирана на граждански движения, каузи и подкрепа от различни части от спектъра – евентуална подкрепа на БСП за нея ще бъде разказана като „още една от подкрепите“, отбеляза Симеонов.

„По-важният въпрос е политологичен – за позиционирането. Пред Манолова има две основни задачи, даже три. Едната е да се опита да замести Фандъкова като кмет на София. Втората е да напомни на софиянци, че г-жа Фандъкова – това е ГЕРБ. Защото много софиянци не свързват образа ѝ с този на ГЕРБ. Фандъкова като че ли успява да се опази от част от репутационните негативи, които ГЕРБ носи и това е здравословна дистанция. Третата задача пред Манолова, ако тя спечели изборите, е какъв ще бъде общинският съвет…Защото е трудно да се кмет без сравнително удобен общински съвет“, допълни още той.

Първан Симеонов засегна и темата за готовността на ГЕРБ да прави избори в отсъствието на Цветан Цветанов. По думите му управляващата партия ще съумее да мобилизира електората си, като заложи на активната роля на премиера Бойко Борисов.

Днес стана ясно, че Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще подаде оставка като омбудсман, за да влезе в битката за градоначалник на София. Досегашният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска също ще се кандидати за нов мандат.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3249 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Избирател

2019.09.03 | 13:44

1

А, ей го бе, малкото гнусно джихадистче, червеният Първанчо!
Аз се изплаших, че се е удавил в червените си лайна, които сереше през май!
Кво стане бе Първанчо, ти да не си помисли, че сме забравили какви глупости дрънкаше и че сега ще тиоповярвамв!
Аз пък мислех, че си бил само глупав, ама ти си бил и нагъл, бесрамен червен боклук да е,ба твойта мама и на гадното бесепарско копеле!

Георги Илиев Митев

2019.09.03 | 14:16

2

ОДА ЗА БОЙКО
Бойко от всичко разбира. Вожда пред нищо не спира. Всеки проблем ще реши. Никога Той не греши. Бойко признат е спортист: Каратист, тенисист,футболист. Доктор на пожарникарските науки. Не е като някои неуки. От сега и занапред Бойко е езиковед. Изборите нашият месия все печели ги на вересия. Личният му лекар-Лъчо вече е доцент. Бойко пък се цели...в бъдещ президент.
Автор: Георги Илиев Митев. Град София (2014). Потърпевш от полицията, военните, институции и граждани.

2019.09.03 | 15:17

5

Гошо, Гошооо, ти си изтрещял яко бе брат! Ходи да те прегледат и дано ти налучкат диагнозата, та да ти попомогнат!
Ама като ти чета излиянията проявяващ доста явни симптоми на нелечимата,червена циклофрения!

Ода 2

2019.09.03 | 14:28

4

.И.Д.И.О.Т ПОД НАЕМ СИ ПАК И КАТО ПОЕТЕСА

Уфф

2019.09.03 | 14:26

3

Говорителят на червен кънчо колев райчев се изцвъка по въпроса за голфърите и костинбродска. И замириса на галеви цветя от градинката на ванко едно

Христо Николов

2019.09.03 | 18:11

6

АБЕ ПЪРВАНЕ КОМУНИЧЕ МРЪСНО ГАЛЪБЧЕ КОЛКОТО ПАЛИ ИМ ПРОФУКА НА ЕРОЛЪЖИТЕ НЕ ТИ ЛИ СТИГАТ СТИГА МАНИПУЛАЦИИ ТИ С 10 ПРОЦЕНТА ПРЕДНИНА. ИМ ДАДЕ А ТЕ СЪС 7 ПАДНАХА

ХристоНиколов

2019.09.09 | 21:57

7

ЛЪЖЕЦ ПЪРВАНОВ НЕ СЕ ЛИ УМОРЕ БОКЛУК ОТИВАЙ ПРИ НИНОВА МЯСТОТО Ти е там

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини