Борисов ще е почетен гост на заседание на ХСС в Бундестага

  • 27 август 2019 17:19

  • 438
  • 2
Борисов ще е почетен гост на заседание на ХСС в Бундестага
© Булфото (архив)

На 3 септември 2019 г. министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъде на посещение във Федерална Република Германия. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.

Българският премиер ще бъде почетен гост на програмното заседание на Групата на Християн-социалния Съюз /ХСС/ в Бундестага, което ще се проведе в Берлин. Министър-председателят Борисов е поканен от председателя на Групата на ХСС Александер Добриндт като почетен гост-говорител.

Темите, които ще бъдат обсъдени на заседанието в Берлин, са отношенията между България и Бавария, между България и Федерална Република Германия, както и въпроси, свързани с общите европейски политики и новия състав на европейските институции.

Почетни гости на програмното заседание на Групата на ХСС досега са били канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, бившият премиер на Великобритания Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., както и министър-председателите на Република Ирландия Лео Варадкар и на Унгария Виктор Орбан.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
438 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.27 | 18:55

1

Защо канят само Борисов на такива форуми, а Грипена само я в Гълабово, я на Шипка...

2019.08.27 | 19:29

2

ЗАЩОТО НА ШИПКА БЪЛГАРИ КАНЯТ ПРЕЗИДЕНТА СИ,А В ГЕРМАНИЯ КАНЯТ КОЙТО ИМ ИГРАЕ ПО СВИРКАТА.А КАТО ГО КАНЯТ ДА ГИ ПИТА КАКВО СТАНА С ЗАВОДА НА ВОЛКСВАГЕН?

Добави коментар

Водещи новини