Румен Радев: Завещаната от предците ни свобода изисква днес не само преклонение пред техния подвиг, но и дела

  • 25 август 2019 11:51

  • 505
  • 6
Румен Радев: Завещаната от предците ни свобода изисква днес не само преклонение пред техния подвиг, но и дела
©

Завещаната от предците ни свобода изисква днес не само преклонение пред техния подвиг, но и дела. Историческият връх ни призовава да върнем достойнството на народа и държавата ни. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Габрово по време на тържественото отбелязване на 142 години от Шипченската епопея.

В изказването си държавният глава призова да се борим за духовност и единение срещу моралното падение, злоупотребата с държавността, срещу подмяната на истината и обезличаването на обществото ни.

"Казват, че това, което човек прави за себе си, умира заедно с него, но това, което прави за другите, живее вечно“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и подчерта, че в сърцата ни винаги ще бъде жива паметта за българските опълченци и руските воини, които преди 142 години на Шипка отстояха нашата свобода.

Държавният глава припомни думите на един от летописците на Освободителната Руско-турска война от 1877-1878г., че „на Шипка не се искаха сложни военни действия, а само едно - да загине всеки на поста си, да умре като герой. В тази смърт бе истинското величие на Шипка“. По думите му потомците трябва да знаят, че саможертвата е най-чутовният връх във висините на българския дух и да помнят, че свобода не се дава, а за нея се воюва, дори и с голи ръце. „Да знаят, че доблестта е по-силна от щика на поробителя, който се пречупва в гърдите на храбрите“, каза още президентът.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на определи присъствието на хилядите граждани на тържествената церемония като доказателство, че духът на опълченците все още е с нас и посочи, че вековният морален компас на българите е жив. „Към вас е моята дълбока признателност. Носейки в сърцата си най-светлите страници от българското минало, вие градите и достойния ни утрешен ден“, обърна се държавният глава към гражданите и гостите на Габрово.

На площад „Възраждане“ президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили наблюдава парада на военните духови оркестри, след което прие почетния строй на Националната гвардейска част в чест на 142-ата годишнина от Шипченската епопея. Празникът завърши с тържествена проверка-заря.

Последвайте канала на

Novini.bg
505 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Анонимен

2019.08.25 | 18:51

6

Не мърси Шипка,мекере!!!

завещаната ни от предците свобода изисква

2019.08.25 | 18:25

5

ДА СЕ ИЗМЕТЕ БСП С НАЙ-ГОЛЯМАТА МЕТЛА !!!!!!!

Каун Келепирджийски -- филолог

2019.08.25 | 13:13

4

Явно и новият придворен текстописец Калоянчу не става за тази работа -- същите шаблонни фрази , същият кух изказ и словоблудство !

2019.08.25 | 12:41

3

g-n radev sprete sas tia klisheta te sa izreceni mnogo predi vas i narodat niama nujda ot klisheta a ot rabota i dobro zaplashtane i nai vece ot balgarsko a ne cigansko pravitelstvo.

Избирател

2019.08.25 | 12:19

2

Празнословното пионерче, малкият Румба, женен за вулгарната му пиарка Деса Простакеса пак усърдно рецитира вископарните слова на изтъркан бесепарски словописец.

Руменчооо, Ти си и Ще си останеш просто селско необразовано фатмаче!
Ти наистина си само един ШОФьОР на самолет далеч, далеч от поведението на Държавник и ПОЛИТИК!

Пача Сланинеста -- директно от връх Шипка

2019.08.25 | 12:16

1

И в заключение, другарки и другари : Да живеят всички БеКаПе-та , по всички земни кълбета !! СЛАВА НА БКП !! СЛАВА НА КПСС ! УРА ДРУГАРИ !!

Добави коментар

Водещи новини