Марияна Николова: Ще можем да налагаме забрана за влизането във всяка страна от ЕС на хакерите

  • 21 август 2019 07:48

  • 907
  • 4
Марияна Николова: Ще можем да налагаме забрана за влизането във всяка страна от ЕС на хакерите
© Кадър - Нова телевизия

В последните години сме свидетели на много хакерски атаки. Съвета на Европа посочва редици мерки срещу хакери. Започнахме промени в Наредбата за информационната сигурност. За киберрекета е сформирана ведомствена група. Ще предложа промени в НК в гл. 9, защото санкциите са изключително занижени между 2 и 8 години и ниските глоби. Бих предложила между 5-15 години затвор - в закона ясно ще е записано и ще се изброявят вида на компютърното престъпление и какво ще е наказанието за тях. Направихме паралелно хранилище за цялата информация на НАП и на Търговския регистър.Една от санкциите е хакерът да има забрана да влиза във всяка една страна от ЕС и ще му запорират банковите сметки. Това са част от мерките, приети от Съвета на Европа. Това заяви вицепремиерът Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и, председател на Съвета по киберсигурността, в ефира на Нова телевизия.

"Трябва да изработим стратегията за киберсигурност", каза още тя.

Не счутам, че в държавата може да се определи някоя сфера като горещ картоф. След случая с НАП - държавата предприе редица мерки. Не приемам нещо като капан, защото всеки кмет, министър или премиер е пряко ангажиран да опази своята информационна система, смята още Николова.

Николава каза, че предложението да приеме ресора идва от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Разбира се, че ми е предложено. На 19 август беше това. Няма връзка с изявлението на политически лидери. Тук става въпрос за ресорна отговорност и за експертиза", уточни още тя.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
907 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.08.21 | 09:59

2

Как ще стане тая работа бе калинке гламово .То Бандитската демокрация 30 г. произвежда хакери встраната .Те са си тук ,няма как да забраниш влизането от други страни

IP-packet

2019.08.21 | 08:47

1

От такива експерти - аман ти на системата.

2019.08.21 | 14:22

3

Поредния глупав номер на тиквата . Валерката го заплаши че ще развалят алъш- вериша и назначиха протежето му за председател на Съвета по киберсигурността !! ЕГАТИ !!!

2019.08.22 | 15:23

4

От къде я изровиха тази гербава бръмчалка?

Добави коментар

Водещи новини