България и Йордания ще задълбочат сътрудничеството си в сигурността, борбата с радикализацията и тероризма

  • 20 август 2019 16:57

  • 399
  • 2
България и Йордания ще задълбочат сътрудничеството си в сигурността, борбата с радикализацията и тероризма
© Пресцентър Президентство

България и Йордания имат отлично партньорство и ще задълбочат двустранното си сътрудничество в сферата на сигурността, борбата с радикализацията и тероризма. Това беше общата позиция на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и министъра на външните работи на Хашемитското кралство Йордания Айман Ал-Сафади, които разговаряха днес на "Дондуков" 2.

България високо цени усилията на Йордания за поддържане на мира и стабилността в Близкия Изток, което е от изключително значение за държавите от съседните региони и за Европейския съюз, посочи президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава подчерта ефективността и добрите резултати от инициативата на йорданския крал Абдула II бин ал-Хусейн т.нар. Процес Акаба, за противодействие на тероризма, екстремистките идеологии и радикализацията, която е особено важна за региона на Балканите. България и Йордания ще продължат и двустранния обмена на информация и опит в превенцията на радикализацията.

Сред чуждестранните терористични бойци в Близкия Изток няма нито един българин, подчерта на срещата външният министър на Йордания и отбеляза ролята на толерантното българско общество в това отношение. България има дълбоки исторически традиции в религиозната и етническа толерантност и може да бъде пример, посочи от своя страна президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Насърчаването на икономическия обмен и взаимните инвестиции между двете държави, също беше сред акцентите на срещата. Като особено перспективни области бяха откроени информационните технологии, индустриите с висока добавена стойност, отбранителната индустрия създаването на смесени предприятия и туризмът.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза и доброто сътрудничеството в областта на образованието и науката. По думите му трябва да се използва потенциалът на йорданските студенти, завършили висшето си образование в България за развитието на двустранните отношения.

По време на срещата държавният глава потвърди поканата си към крал Абдула II да посети България в удобно за него време.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
399 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.20 | 17:35

1

Radev, i ti li be?

2019.08.20 | 17:38

2

Za6to stavate priyateli s priyatelite na amerikanskite razboinitsi samo be?? Vie sobstveno mnenie i dostoinstvo nyAmate.

Добави коментар

Водещи новини