Мая Манолова: Социологически изследвания не коментирам

  • 15 август 2019 14:15

  • 1487
  • 5
©

Социологически изследвания не коментирам, никога не съм коментирала и няма да коментирам в бъдеще. Има много лица, от които се очаква да го правят. От мен - не. Това заяви омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, предаде репортер на Novini.bg.

Думите ѝ са в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за кмет на София.

"Днешната тема е много по-важна. Тя е важна за 32 000 медицински специалиста в България и за тяхната възможност да членуват в съсловни организации.

Днес тя обсъжда в институцията законопроектът за съсловните организации на медицинските специалисти.

"Очаква се следващата седмица да внеса Закона за съсловните организации в парламента", коментира Манолова след срещата.

Тя добави, че вече е минало обсъждането необходимите промени с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. "Изготвила съм проект с моя екип и с участието на представители на различни професии в здравеопазването. Основните промени, които предлагаме, са възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии по професии, възможност за избор в коя организация да членуваш, задължителност на членството, защото става дума за регулирани професии, както и критерии за представителност на тези съсловни организации, тъй като те ще изпълняват и публични функции", поясни омбудсманът.

Омбудсманът заяви, че тези предложения вече са обсъдени със сега съществуващата съсловна организация на всички медицински специалисти.

"Искането за създаване на Закон за съсловните организации на медицинските специалисти по професии е едно от основните искания на протестите", каза Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

По думите ѝ, това искане е обявено официално още на първите протести през месец март. "Беше поет ангажимент от министъра на здравеопазването, че ще предложи такъв проект до 20 април за обществено обсъждане и след това ще го внесе в парламента, но за съжаление няма никакво действие от страна на властта", заяви омбудсманът.

Тя добави, че се налага с екипа и да изготвят такъв проект и да свършат работата на министъра на здравеопазването.

Медицинските специалисти на срещата бяха единодушни, че изготвянето на такъв закон е наложително и изказаха своите благодарности на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, като заявиха, че ако тя се кандидатира за кмет на София, ще я подкрепят, както тя ги е подкрепила. Те обявиха още, че на 11 септември ще започнат протест пред Народното събрание и няма да си тръгнат, докато не бъдат приети техните искания и не бъде приет Законът за съсловните организации.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1487 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ГЕОРГИ ИЛИЕВ МИТЕВ

2019.08.17 | 11:06

5

П-Е Е КАТО ДЯДО СИ МИЛ. ПРЕПЪНАТ В ГОРАТА ВЪРВИ ПО ТРЕВАТА. П-Е Е ПРИЗНАТ АКТИВИСТ: ТУРИСТ, КОМУНИСТ, СОЦИАЛИСТ. ДОКТОР НА ТОТАЛИТАРНИТЕ НАУКИ. НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ. ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ КОЯ ПАРТИЯ НЕ ГРЕШИ. НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ СА В РЕДИЦИ. ТЕ ПРОБЛЕМИТЕ СИ ГИ РЕШАВАТ С ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА:"САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ".

Георги Илиев Митев

2019.08.17 | 11:00

4

САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.

Стоянов

2019.08.15 | 20:18

3

Госпожата не коментира проучванията , но ги организира умело и хитро. За хитро не успява,но ако си повярва е чака голям резил.

Костинбродски караконджул

2019.08.15 | 14:26

1

ами хайде питай "братята " си , а може и Ванко 1 -- все твои хора и доказани мутри за които милееш

До жана К'Юстиндилска-г'Алева

2019.08.15 | 16:01

2

Не коментирала значи!!Нино ванко 1,нито галеви, нито ГПК, нито костинбродско, нито орешарски,нито КТБ,нито история на КПСС, нито митницата....., но иначе е навсясъде,където има камери

Добави коментар

Водещи новини