От БСП поискаха незабавни разговори и дебати за бюджета за 2020 г.

  • 13 август 2019 14:34

  • 2693
  • 18
© Novini.bg

Днес искаме да коментираме една тема, която мина малко встрани през последните дни. Данните на БНБ и НСИ показват, че за последната година в България има 90 нови милионери, над 800 000 са работещите бедни, а повече от 1 млн. души живеят под прага на бедността. Всички тези данни говорят, че социалната ножица се отваря много силно и различията се задълбочават. Много региони се обезлюдяват. Виждаме струпване на хора в големите градове и оттам идват техните проблеми - задръствания, мръсен въздух.

Това каза брифинг председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. "Идват местни избори и хората се интересуват от това ще работи ли градската болница, ще им ремонтират ли пътя, ще поскъпне ли водата. Всички тези проблеми се решават от голямата политика. В момента по тази тема се кове желязото в Брюксел. Има информации, че все повече български общини няма да получат евросредства. От правителството никой не дава информация как вървят тези преговори в Брюксел. Ще има повече средства за кохезионна политика, но никой не знае как тези пари ще се отразят на общините. Това са стратегическите въпроси за България. За нас това е важната политика, която се прави с разговори и дебати, а не с пиар акции", категорична бе Нинова.

"Сега се подготвя бюджета за 2020 година на държавата, който най-вероятно ще бъде копи пейст от миналата година и ще бъде представен в последения момент за разглеждане в парламента. Виждате какво става в съседна Гърция- правителството отпуска средства за пенсионери, млади майки, студенти. Ние винаги сме поставяли тези въпроси и са ни обвинявали в популизъм. Не, това не е популизъм. Ние искаме още сега да седнем и да обсъждаме бюджета за 2020 година. Имаме конкретни предложения. Предложението ни е добронамерено и не виждам нищо лошо в него. Всички партии трябва да седнем и да направим своите предложения. Трябва да се проведе дискусия и с всички български евродепутати. За нас така се прави политика - с дебати, аргументи и разумни предложения. Това искаме ние. Трябва да се коментират сериозните теми. Правителството само се хвали с икономическия ръст, но хората не усещат нищо от този ръст, а точно те създават тези блага", заяви още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"Към момента в 120 общини са протекли събрания на нашите организации и са номинирани кметове за местни избори. Най-много такива събрания ще има в края на август и началото на септевмри. Номинациите трябва да бъдат одобрени от Националния съвет, който ще проведе поне три заседания от 3 септември натам, защото няма как само на едно заседание да одобрим всички кандидатури. До 10-15 септември ще имаме пълна готовност да обявим имената на кандидатите за кметове. За кандидата ни за кмет на София ще реши градската организация, която също ще проведе събрание в началото на септември", отговори Нинова на въпрос за подготовката на БСП за местните избори.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2693 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Жеко

2019.08.13 | 15:27

2

БСП-то ще правят бюджет, когато спечелят избори и съставят кабинет....или на куково лято. Всичко друго е див популизъм и неистово желание за кражби от страна на г-жа Лъжа и &.

Георги

2019.08.13 | 15:32

3

Тази жена пие ли лекарства? Ако не, трябва да започне веднага!
Толкова неадекватен човек, че не е за вярване!

Нинов

2019.08.13 | 15:13

1

Комунист ,бюджет,пари-аре стига бе!

Зелен Чорап

2019.08.13 | 15:58

7

К'ви сте вие, че да искате, бе!
Само хора, които са дали нещо могат да искат.
Онези, които само са взимали нямат право да искат още.
Аман от тези безсрамни безродници.

Боклуци

2019.08.13 | 15:33

4

Загрижила си се и ти за политиката и работещите бедни , колкото магарето от космоса. Долни лицемери симулиращи дейност.

праведен

2019.08.13 | 15:33

5

"незабавни" !......, само някой да не си строши краката .

Не

2019.08.13 | 15:56

6

Какво щяла да прави, госпожата...ами има толкова свине за прегръщане ... Козите на баба и Дора ще ревнуват.

Дидо

2019.08.13 | 16:37

9

Има си и хубава страна. Докато г-жа Нинова е на власт в БСП, БСП власт няма да видят. Така че, нека си стои и да бълва атаки. Мислещите хора просто се подсимхват и отминават. ;>

Другар

2019.08.13 | 16:32

8

Имам сериозни съмнения,че на другарката много и мирише малката другарка.

Vuzmezdie

2019.08.13 | 17:11

10

Кака от Крушовица май забрави, че по време на социализъма, точно другарите от Дъртата Партия бяха наложили ограничения за жителство в София.Само че дойде 1989 година, България фалира, оказа се че имаме БОРЧ КЪМ ЗАПАДА ОТ 10-ИНА МИЛИАРДА ДОЛАРА, ПРАЗЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД,НЯМА МАГИСТРАЛИ, НЯМА ЧАСТНО ЗЕМЕДЕЛИЕ, АБЕ С ЕДНА ДУМА - ЛИПСА НА СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, ПРИМИТИВЕН И ИЗОСТАНАЛ БИТ НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК. Тогава Народеца си рече - айде сега ти да видиш, тук ти е пътя - а сега ги накарай да живеят в ограничения, ама кога цъфнат налъмите!!!

Добави коментар

Водещи новини