ГЕРБ издига кмета на Септември Марин Рачев за втори мандат

  • 09 август 2019 11:12

  • 658
  • 2
ГЕРБ издига кмета на Септември Марин Рачев за втори мандат
© Булфото (архив)

Досегашният кмет на град Септември Марин Рачев е номинацията на партия ГЕРБ и за следващ мандат.

Решението е взето на проведено късно снощи заседание на общинската структура с участието на областния председател на политическата сила Найден Шопов и секретаря Гинче Караминова, съобщава Дарик.

Марин Рачев е получил силна подкрепа от предложените кандидати за кметове на по-малките населени места и общински съветници. Те са поставили условието, че биха се явили на изборите от листата на ГЕРБ само ако организацията издигне за общински градоначалник Рачев.

Дадени са и две алтернативни предложения. Председателят на общинската структура инж. Атанас Узунов обаче си е направил самоотвод, а народната представителка Даниела Малешкова, която в началото на сегашния мандат беше и зам.-кмет на общината, е събрала едва няколко гласа. Въпреки това и нейната номинция ще бъде представена пред централното ръководство на ГЕРБ, което има последната дума.

Припомняме, че през 2015 година Марин Рачев спечели първия си мандат с подкрепата на ГЕРБ. Името на бизнесмена бе замесено в няколко големи скандала. Срещу него се водят редица дела и по обвинения в злоупотреби с обществени средства, и в укриване на данъци чрез негови фирми.

През май получи две години и половина условно за източване на данъци, но обжалва присъдата и до момента тя не е влязла в сила. Въпреки това той явно се радва на достатъчно подкрепа в местната общност, а управляващата партия отново залага на него като претендент за кметския пост.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
658 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
XXX

2019.08.10 | 11:47

2

EDIN MNOGO STAR BANDIT, BRAVO GERB.

Фен

2019.08.10 | 07:45

1

Евала, само така! Следващия мандат - още по-големи и изящни далавери, кмете!

Добави коментар

Водещи новини