Мария Белова от ГЕРБ: БСП да не настройва големите свинекомплекси срещу малките стопани

  • 08 август 2019 17:11

  • 1209
  • 6
Мария Белова от ГЕРБ: БСП да не настройва големите свинекомплекси срещу малките стопани
© Фейсбук

Прилаганите от правителството мерки за борба с африканската чума са приети и одобрени от СЗО, те не са в полза на големите свинекомплекси и в ущърб на малките стопани, каза днес във Варна депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по земеделието и храните Мария Белова. Тя отправи апел към представителите на БСП да не настройват хората и да предизвикват напрежение. 

"Трябва да благодарим на всички стопани, които осъзнаха, че ако не предприемат мерки, ще се изправим пред катастрофа и те ги предприеха превантивно", посочи Белова. Тя припомни, че правителството вече е взело решение да бъдат отпуснати по 300 лева за дезинфекция на дворовете на тези, които доброволно са заклали животните си. Освен това собствениците на регистрирани обекти ще получат обезщетения.

С проблема с африканската чума ще се справяме през следващите месеци, дори и години, допълни депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. Според него това, което в момента прави БСП, е саботаж на държавата. По думите му опозицията не проявава конструктивност, а се опитва да насажда напрежение и да подклажда протести. Представителите на местната власт трябва да спазват законите и да подпомагат дейността БАБХ, допълни Ненков. И призова кметовете и общинските съветници от БСП да не мислят само за предстоящите избори, а да работят отговорно. За проблема с екарисажите в страната Ненков посочи, че прокуратурата трябва да направи проверка и, ако някой е извършил нарушение или престъпление, да си понесе отговорността.

Последвайте канала на

БТА
1209 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.08.08 | 19:06

1

Коя е тая гербава калинка ? От къде изпълзя ??

2019.08.08 | 19:08

2

ГЛУПАВИ НЕКАДЪРНИЦИ !!!

2019.08.08 | 19:11

3

Мястото на тия е в " Централния" а не дават съвети !!

2019.08.08 | 21:00

4

ПУНТА МАРА !!

2019.08.08 | 23:34

5

А вие г-н Ненков кога работехте отговорно,когато преди две и повече години се говореше,че чумата може да ни споходи и направихте ограда просто да отчетете дейност и да платите на някои от вашите хора,нима не чувахте и не виждахте когато хората ви критикуваха за нея и казваха,че това е отбиване на номера.Защо шефовете на големите свинекомплекси настояват да се забрани бедните хора да си гледат по едно-две прасета,за каква сива икономика говорят и дали те не настройват хората ,но вие сте специалист по всичко и опозицията ви е виновна

2019.08.08 | 23:42

6

Та вие от комисията по земеделие и министерския съвет много "рано" сте взели мерки,когато чумата плъзна по цялата страна,а що не кажете къде бяхте преди това да се случи и никой сигурно не настройва хората,те просто не ви вярват и виждат с очите си как се съсипва животновъдството в държавата ни

Добави коментар

Водещи новини