БСП: Правителството не прави нищо за справяне с АЧС

  • 06 август 2019 14:55

  • 3350
  • 26
© Novini.bg

Днес имахме Изпълнително бюро и обсъдихме редица важни проблеми. Искам да изразя нашето огромно притеснение от разпространението на Африканската чума по свинете. Всеки ден нови и нови райони са засегнати, а болестта не спира да се разпространява и управляващите не предприемат нищо.

Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. "Виждаме, че правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г предприема единствено хаотични действия, които не дават никакви резултати. Ние отдавна сме направили наши предложения и днес ще ги повторим пак. Първо - предлагме Министерски съвет да се събере и да отпусне средства на всички засеганти стопани от чумата по свинете. Второ - този процес трябва да се централизира и да стане от държавно значение. Може да се проведат срещи с ловните дружинки и да се направи график за избиването на дивите прасета. Трето - задължително трябва да се проведе среща с организацията на ветеринарните лекари лекари. Всички те, които работят на частно, трябва да бъдат ангажирани от държавата, защото това са много добри специалисти и техните опит и знания ще са от огромно значение. Със сигурност трябва да се вземат средносрочни и дългосрочни мерки. Тук говоря за промяна в наредбата за регистрация на животните и проблемите с екарисажите в държавата", разкри Нинова.

"Сега знам, че различни говорители ще ни обвинят, че трупаме партиен дивидент на гърба на мъката на хората. Искам да им заявя, че абсолютно нямаме такива намерения. Тази криза ще засегне всички ни - без значение на партийна принадлежност. Тук говорим за надпартийно поведение. В момента има огромно социално напрежение, а премиерът се среща с ФК "Арда". Вместо среща с ветеринари и пострадали стопани, Борисов се среща с ръководството на ФК "Арда". Ние го разбираме това, защото идват местните избори и той започва да започва да иззема предизборната кампания на ръчна скорост, започва да раздава пари и тн. Трябва да се сигнализира прокуратурата за бездействията на длъжностни лица, които доведоха до тази ситуация с чумата", категорична бе Нинова. 

В брифинга участие взе и председателят на столичната организация на БСП Калоян Паргов. "Днес отново станахме свидетели на проблема с ремонта на "Ларгото". Това е поредната брошка в ревера на "грандиозните" успехи на ГЕРБ в София. Това започва да става хроничен проблем. Всички знаем за ремонтите на "Дондуков", "Граф Игнатиев", "Св. Седмочисленици". Искам отново да призова Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска да влезе в ролята си на кмет и да спре обществената поръчка за боклука. На всички вече е ясно, че в София много неща куцат. Нека да оставим новия кмет и новия общински съвет, които и да са те, да вземат решение за това", призова Паргов.

"Не искам да коментирам новата партия на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, защото не съм запозната. Разбрах, че днес са излезли някакви документи, но не съм ги чела. Като се запозная с тях, ще мога да коментирам", отговори Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на журналистически въпрос.

"Карайте си сега спокойно отпуската. Септември месец ще обявим нашия кандидат за кмет на София и как ще се явим на изборите", отговори Калоян Паргов на въпрос дали БСП ще номинира омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на за управник на столицата.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3350 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Анатема,Червена Чумо!

2019.08.06 | 19:04

26

Най -опасни за България са СДС -Чу мата и Червената Чу ма!Трябва да бъдат инищожени до крак!

123

2019.08.06 | 18:31

25

Чакаме теб и твоите другари да се справят с чумата...само после да не ни хване вашата чума ,ме отърване няма..що толкова простеете и децата ви се смеят..!!!

2019.08.06 | 17:23

20

Мили хора!Съзнавате ли,че Чумите са
изключително страшно нещо!
Тридесет години не можем да оправим последиците от СДС-чу мата,БСП-чу мата,НДСВ-чумата,а сега и от ГРОБ-чу !мата! Първите три ни окрадоха и заробиха,а четвъртата освен,че ни краде и заробва,ни и загробва,и то не безплатно,както би ни се полагало при тази ситуация.
Анатема,Чу ми!

Объркан си !

2019.08.06 | 17:54

24

Ти си малоумен с психични отклонения !

До простия мангал !

2019.08.06 | 17:44

22

Абе с две думи, само ти си
човек !

А съзнаваш ли, че всъщтност си прост ?!

007

2019.08.06 | 17:12

19

Нещо герберастите не се кефите,че номерът със Славчо Учиндолски не минава.Питайте протестиращите срещу умъртвяването на здрави прасета за кого ще гласуват.Дори да не е за Нинова,но във всички случаи наказателен вот.

До 007

2019.08.06 | 17:50

23

А бе и като Джемс Бонд да се напишеш, пак ще си същия тъпанар !

Точно Славчо, плюваше по ГЕРБ, години наред !

Ама ти, нили си си прост, как да разбереш ?

нииииииииии

2019.08.06 | 16:50

18

биволицата се изпърдя

данъкоплатец

2019.08.06 | 17:24

21

...и то яко и мощно !

2019.08.06 | 16:27

17

Много разбирачи, много нещо...Всяка жаба да си знае гьола и да не си пъха носа в неща, които не разбира! Въпиюща некомпетентност от всякъде!

2019.08.06 | 16:19

16

СМЪРТ ЗА СОЦИАЛИЗМА, СВОБОДА НА НАРОДА!

Вашето име

2019.08.06 | 16:00

14

Първо Нинова и БКП/БСП спираха евтаназията на животни с протести, а сега правителството не правело нищо. Адските циркаджии в БСП се оплитат все повече в лъжите си, защото остаряват и откраднатите пари свършват.

Вашето име

2019.08.06 | 16:05

15

На 27 октомври предстои мощен шут по задниците на комунделите за местните избори, а през 2021 г. останалите живи комунета ще трябва да бъдат прибрани в лудници, в момента ги тресе абстиненцията от липса на кражби.

Яна

2019.08.06 | 15:45

9

Загрижила се червената патка за работата на правителството.Да каже тя с какво помага.Освен да спъва и дрънка простотии по цял ден дръго не може.

дано има Господ

2019.08.06 | 15:57

13

Мисля, че и трябва незаразен Нерез и ще миряса.
Може и нещо за прибиране,пардон - за преватизиране, но няма.

Некомпетентно

2019.08.06 | 15:56

12

Г-жо Нинова, и преди и сега Ви съветват некомпетентно. Вие лично нямате вина, но се доверявате на другари, като Първан Дангов, Кирил Добрев, Наско Костадинов, Кристиян Вигенин и други "доброжелатели", които Ви съветват некомпетентно и злонамерено по проблема за Афр. чума по свинете. Така беше и миналата година за Чумата по овцете. В повечето случаи те целят да Ви заблудят и да Ви направят за смях. Моля Ви не им се доверявайте.
Поискайте експертно мнение на специалистите в тази област - има достатъчно. Не се изказвайте неподготвена и "по принцип", защото, това което казвате не е вярно. Ако целта Ви е да загубите електорат, то го правите много успешно. На добър час!

Добави коментар

Водещи новини