Десислава Танева ще обсъжда мерки срещу чумата с ресорния еврокомисар

  • 06 август 2019 06:56

  • 1233
  • 2
Десислава Танева ще обсъжда мерки срещу чумата с ресорния еврокомисар
© Булфото (архив)

Министърът на земеделието Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри ще се срещне в Брюксел с европейския комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис.

Тема на разговора са мерките за борба с африканската чума по свинете. Танева ще запознае еврокомисаря с взетите до моменти мерки срещу заболяването, което вече засегна няколко големи свинекомплекса у нас.

Очаква се да бъдат обсъдени и начините за компенсация на малки и големи стопани, загубили животните си заради заразата.

Преди дни, комисар Андрюкайтис разкритикува българските власти за закъснялата реакция и предупреди, че страната ни може да загуби цялото си свиневъдство. Европейските експерти все пак предупреждават, че в момента у нас се прилагат адекватни мерки срещу заболяването. Очаква се също така Европейската комисия да поеме 75 процента от разходите, свързани с умъртвяването на животните и дезинфекцията на фермите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1233 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВЕТЕРИНАР

2019.08.06 | 07:07

2

няма чума всичко е лъжа и измама на ГЕРБ

2019.08.06 | 07:02

1

ЗАЩО НЕ Я ОСВОБОДИТЕ ОТ ТОВА ТЕЖКО БРЕМЕ И НЕ Я ПРАТИТЕ ПРИ КМЕТА НА КОТЕЛ ДА СИ ГЛЕДАТ ДВЕТЕ БЛИЗНАЧЕТА.А ЗА МИНИСТЪР ИЗБЕРЕТЕ ЧОВЕК КОИТО ДА ИМА ОПИТ С ПОДОБНИ СИТУАЦИИ.АКО ТРЯБВА ГО ДОКАРАЙТЕ ОТ ЧУЖБИНА.

Добави коментар

Водещи новини