БСП: Правителството да изкупи на пазарни цени всички животни, заразени от африканска чума

  • 02 август 2019 13:22

  • 918
  • 0
БСП: Правителството да изкупи на пазарни цени всички животни, заразени от африканска чума
© Пресцентър БСП

Правителството да изкупи на пазарни цени всички животни, заразени от африканска чума. За това настояваха на пресконференция  депутатите от БСП Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на и Георги Гьоков.

Изкупуването на 100 хиляди прасета струва около 16 млн. лева, посочи Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. Според него има излишък в бюджета, с който могат да се компенсират стопаните.

Двамата депутати заявиха, че борбата със заразата е закъсняла, а екарисажите са само във Варна и Шумен.

Африканската чума създава два големи социални проблема, които трябва да намерят решение, изтъкна Георги Гьоков. Първият е увеличаване на безработицата в сектора и вторият, повишаване на цената на свинското месо за населението. 

Точната информация за регистриране на животните по селата, също е проблем, за който селските кметове трябва да намерят решение. 

Да бъде приет спешно Закон за браншовите организации в земеделието. Това предложиха още депутатите Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на и Георги Гьоков, и председателят на Областния ветеринарен съюз д-р Трайчо Алчев, който също участва в пресконференцията.

От Областния ветеринарен съюз, в който членуват 200 лекари от Старозагорски регион, настояват да бъде възстановен годишния рамков договор със земеделския министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини