Пламен Георгиев: Всичко, което съм правил е законно

  • 31 юли 2019 14:19

  • 1055
  • 3
© Булфото (архив)

Убеден съм, че това срещу мен беше целенасочена атака. Имам семейство и държа на безупречната си репутация. Не мога да позволя да се хиперболизира едно нищо. Това заяви бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев пред журналисти в парламента, мотивирайки решението си да се оттегли от поста.

Той допусна, че атаката идва от засегнатите олигарси.

На въпрос дали има доказателства за твърденията си отговори: „Ако имам доказателства, естествено е, че ще ги предоставя. Но очевидно е, че една новина, която, според мен, не е новина и не би трябвало да буди такова внимание, беше държана седмици наред и бях атакуван съвсем несправедливо“.

„Важното е, че всичко, което съм правил е законно, не съм купувал евтино - видя се по цените - 1000 евро на квадрат, не съм купувал от свързани лица , а от частно, не съм променял данъчни оценки“, подчерта Георгиев.

Бившият шеф на КПКОНПИ уточни, че решението за оставката му е било обмислено в месеците, през които е вървяла проверката. Той заяви, че никога не е бил проверяван от антикорупционната комисия, която до днес оглавяваше. "Отдавна бях взел решението да подам оставка. Днес получих приключване на данъчната ревизия, която констатира, че всичко е наред. Отдавна бях взел решението да си подам оставката. За мен да бъда на такава позиция не е самоцел. Единият мотив е личен".

„В крайна сметка името ми е изчистено“, каза той и уточни, че преди да депозира оставката си, не се е срещал днес с премиера. Той възнамерявал да се върне към работата си като прокурор.

Пламен Георгиев заяви, че е получил и заплаха за живота си и затова и в момента е с охрана.

"За около година бяха задържани двама души с подкуп. Мисля, че много малко служби изобщо в света могат да се похвалят с такива успехи. Бяха повече от 30 случа подадени на прокуратурата за корумпирани органи на местната власт, магистрати, отделно от това вече знаете всяка година от 5-6 години насам повече от 10 млн. имахме години с 20 млн. лв. отнето имущество. Около 10 пъти се повишиха случаите на конфликт на интереси. Всичките декларации максимална прозрачност получиха. Благодарение на това бяха всички тези медийни скандали", припомни Георгиев.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1055 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Добре

2019.07.31 | 15:42

3

Вярвам ти, а сега марш на партера

2019.07.31 | 15:42

2

S 6utove v zatvora, mazen pedal

2019.07.31 | 14:56

1

Етика и право в училище учил ли си гросник противен

Добави коментар

Водещи новини