Парламентът отпусна държавна парична награда за особени заслуги в образованието на музикален педагог

  • 31 юли 2019 12:10

  • 528
  • 1
Парламентът отпусна държавна парична награда за особени заслуги в образованието на музикален педагог
© Novini.bg

Единодушно Народното събрание реши да бъде отпусната държавна парична награда за особени заслуги към българската държава и нацията на Стоянка Настева за изключителните ѝ постижения и цялостния ѝ принос към образованието. Наградата е месечна парична сума от 500 лв., които тя ще получава пожизнено.

Настева е изявен детски музикален педагог с големи заслуги в своята област, прочете мотивите на правителственото предложение председателят на образователната комисия Милена Дамянова.

Драгомир Стойнев от левицата подчерта, че големият въпрос е какво е отношението на българската държава към онези достойни българи, които получават 219 лв. пенсия. Има ли решение мнозинството на този въпрос, попита той. Крайно време е да се преизчислят пенсиите, категоричен е той. Депутатът допълни, че 60 на сто са българските пенсионери, които живеят на прага на бедността. 

Светлана Ангелова, зам.-председател на социалната комисия, обърна внимание, че това не е пенсия, а награда за особени заслуги по Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
528 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПЕТКО.

2019.07.31 | 14:05

1

Защо тези новини са толкова малко.???

Добави коментар

Водещи новини