Николай Василев: Концесионерът знае как да направи Летище София най-доброто в Европа

  • 31 юли 2019 07:58

  • 829
  • 1
Николай Василев: Концесионерът знае как да направи Летище София най-доброто в Европа
© Кадър: БТВ

Никой от нас не знае в подробности различните оферти, предложени на страната ни за концесията на Летище София, както и защо е предпочетен този концесионер. Факт е, че летището изглежда много зле и има нужда от нова концесия. Държавата не го управлява добре. Това заяви бившият министър на икономиката Николай Василев пред БТВ.

По повод недоволството на БСП във връзка с тази концесия и че е част от националната сигурност на страната, Василев заяви: „За последните 30 г. тези хора са против всяка концесионна сделка. Неудачно е да продължаваме така, както е в момента - да имаме едно провинциално летище“.

„От 30 години живеем в пазарна икономика. Държавата показа, че не може да управлява летището. Не може да извади над милиард за изграждането на нов терминал и нова писта. Спечелилия търга е огромна световна компания, която знае как да го развие. Този концерн е изградил едно от най-добрите летища в Европа. Ако се построи нов терминал, той ще е по-добър от този в Прага и Будапеща“, прогнозира Василев.

Василев коментира и автомобилния гигант, който е решил да инвестира в нашия регион. „Направили сме всичко за да привлечем големия концерн да инвестира у нас. Нека да изчакаме. Ако бъде избрана Турция, ще поканим друг инвеститор. Той допусна, че е възможно сделката с Турция да се провали заради политическата ситуация в страната. Това обаче ще е в наша полза“.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
829 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.31 | 18:44

1

Тоя НДСВ плъх от кой канал изпълзя ??

Добави коментар

Водещи новини