Цвета Караянчева: Можем да разработим съвместен туристически продукт с Кипър

  • 30 юли 2019 11:10

  • 454
  • 0
© Народно събрание

Ценим доброто взаимодействие, което имат България и Кипър. За нас са важни петте споразумения, които подписахме в различни направления. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на след срещата с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис, предаде репортер на Novini.bg.

„Говорихме за активното парламентарно сътрудничество и за това, че можем още повече да го задълбочим. Можем да си бъдем полезни за обмен на различни политики“, добави тя.

„Можем да разработим съвместен туристически продукт, който да предложим на трети страни“, стана ясно от думите ѝ.

„Коментирахме добрите политически отношения, които имаме през годините. Благодарих му за това, че Кипър беше една от първите държави, които ратифицира договора за присъединяване на България към Европейския съюз“, заяви от своя страна Караянчева.

Отбелязахме доброто сътрудничество в сферата на културата и образованието, допълни тя.

Председателят на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис отбеляза, че трябва традиционните отлични отношения между Кипър и България да бъдат реализирани на практика и приложени в полза на двата народа. Ние изпитваме голяма благодарност към България за времето след турската инвазия, когато България даде работа и хляб на хиляди кипърски граждани, изгубили домовете си, посочи той.

Това, което Кипър днес предоставя като възможност за трудова заетост на български граждани, е най-малката отплата, която бихме могли да дадем, добави Димитрис Силурис.

След разговора председателят на българския парламент показа пленарната зала на своя кипърски гост. По-късно кипърските парламентаристи ще разговарят с Групата за приятелство България - Кипър в Народното събрание. Посещението на кипърската парламентарна делегация започна с церемония по полагане на венец на Паметника на незнайния воин.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини