Асим Адемов: Призовахме да бъдат заложени достатъчно средства в Бюджета на ЕС за 2020 г. за борба с АЧС

  • 29 юли 2019 16:34

  • 371
  • 0
Асим Адемов: Призовахме да бъдат заложени достатъчно средства в Бюджета на ЕС за 2020 г. за борба с АЧС
© ГЕРБ (архив)

"В Комисията по земеделие и развитие на селските райони (АГРИ) на Европейския парламент обсъдихме проектостановище по Общия бюджет на ЕС за 2020 година, относно средствата, предвидени за земеделие през следващата година.

Това сподели евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим АдемовАсим АдемовАсим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община по повод борбата с чумата по свинете. "Предвид сложната обстановка в Румъния и България в борбата с африканската чума по свинете (АЧС) и дългосрочният характер на мерките (оперативни, надзорни и превантивни), които трябва да се прилагат до пълното справяне с проблема, считаме за необходимо в Бюджета на ЕС за следващата година да бъдат заделени достатъчно средства за борба със заболяването. В тази връзка, заедно с румънските си колеги от ЕНП - заместник-председателя на комисията АГРИ Даниел Буда, Дан Мотреану и Зигфрид Муресан, внесохме искане за запазване на поне досегашните нива на финансиране за превенция и борба с АЧС (28 млн. евро са предвидените за тази цел в бюджета на ЕС за 2019 г.)", разкри още той цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

"В последвалата размяна на мнения, експертите от ЕК подчертаха, че внимателно разглеждат всяко постъпило искане за помощ от засегнатите държави-членки и предприемат необходимите стъпки по обезщетение на вредите", каза още Асим АдемовАсим АдемовАсим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини