В НС ще обсъдят дали да създадат анкетна комисия за хакерската атака срещу НАП

  • 25 юли 2019 10:02

  • 220
  • 0
В НС ще обсъдят дали да създадат анкетна комисия за хакерската атака срещу НАП
© Булфото (архив)

Парламентът ще обсъди днес предложението на ГЕРБ за създаване на временна анкетна комисия за изясняването на всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронната база данни на Националната агенция по приходите.

Точката беше включена в дневния ред по предложение на председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на в началото на пленарното заседание. В момента депутатите обсъждат на второ четене промени в Закона за железопътния транспорт. В програмата е и първото гласуване на изменения в Закона за мерките срещу изпирането на пари и в Закона за физическото възпитание и спорта.

След обсъждането на проекторешението за анкетната комисия за изтичането на данни от НАП са предвидени разисквания по питане от народни представители от левицата към министъра на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през относно кадровото обезпечение с медицински специалисти.

В началото на заседанието от "БСП за България" поискаха в парламента да бъдат изслушани вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, който е шеф на Националния епизоотичен щаб за разпространение на чумата, и министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри във връзка с кризисната ситуация по разпространението на Африканска чума по свинете. Процедурното предложение беше направено от Светла Бъчварова от левицата, която поиска информация за мерките и начина, по който се реализира политиката за овладяване на тази кризисна ситуация.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини