Скандал на коалиционнния съвет на Патриотите

  • 24 юли 2019 16:54

  • 5773
  • 4
© Novini.bg

Днешното заседание на коалиционния съвет на Обединени патриоти приключи с колоритен скандал. Лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа покани медиите в стаята, в която се провеждаше заседанието. Това предизвика недоволството на коалиционнните му партньори от НФСБ и ВМРО и те напуснаха сбирката, предаде репортер на Novini.bg

Не мисля, че има нормални условия за провеждането на коалиционен съвет в това помещение с толкова камери, каза на излизане пред журналисти лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Не виждам желание за диалог. Как ще се води диалог пред камерите с прекъсване, с надвикване? А и като цяло разговорът не започна добре, заяви Симеонов.

Според него начинът на провеждане на днешния коалиционен съвет е подготвен сценарий.

Ние не сме предвиждали открито заседание за днес. Ясно е, че медиите са поканени от "Атака". Ясно е, че това е сценарий на "Атака", като целта е медиен скандал, посочи лидерът на НФСБ.

Явно, че подписите, които сме поставили под споразуменията повече не важат. Явно целта е да се върви от скандал в скандал и да се копира поведението на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, заяви Симеонов.

Той отбеляза, че може би повече от година тримата лидери на НФСБ, ВМРО и "Атака" не са се събирали на коалиционен съвет. Това говори за парализа на коалицията и продиктува смяната на г-н Сидеров като лидер на ПГ на Обединени патриоти, каза още Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

След като колегите от "Атака" нямат желание да има коалиция, няма да има такава, заяви лидерът на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

На въпрос дали е елиминирал Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, той посочи, че не го е елиминирал. Ако говорим за някакви нарушения, за морала, да се върнем няколко месеца назад и ако ми посочите един случай, в който аз съм казал нещо за него лошо или дори лека критика, елате и ми кажете. Свидетел съм и до ден днешен на това вече как три месеца, даже  четири месеца, на едно неспирно плюене по адрес на ВМРО, коментира Каракачанов.

Във връзка с мнението на коалиционните му партньори за самолетите, Каракачанов отговори: "Моите коалиционни партньори са големи зрели мъже. Даже са ми батковци. Те имат право на свое мнение. Аз не мога да си позволя на хора 10 години по-големи от мен да им давам акъл", заяви лидерът на ВМРО. 

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността съобщи, че не е имал разговори с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за ветото, което наложи за изтребителите F-16.

Не знаем защо колегите от НФСБ и ВМРО напуснаха съвета, каза и лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.  

Никой никого не е обижда. Ние от "Атака" пожелахме медиите да влязат на нашата среща. Искахме го, но....  Не ни вкарвайте в интрига, добави той. 

Какво по-справедливо се иска от това, попита Сидеров. На въпрос как ще работят сега без диалог, атакистът отговори: "Искате ДНК-то ли да си сменя?".

Знаете, че тази коалиция без под въпрос. Но не го поставих този въпрос аз или Чуколов, а Каракачанов и Сидеров. Аз създадох коалицията, но те я развалиха, посочи лидерът на "Атака".

Сидеров заяви, че чака премиерът да потърси разговор с него по темата. 

Той призна, че обмисля възможност да напусне парламента и обяви, че ще информира журналистите за това. 

По публикацията работиха Десислава Станева и Константин Веков

Последвайте канала на

Novini.bg
5773 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.07.24 | 20:36

4

Евала Сидер !

Въййй

2019.07.24 | 19:40

3

Всякò чудò за три дни,щè им минè кòкàлa нè сè пускà тòлкòва леснò

2019.07.24 | 18:40

2

Цирк

2019.07.24 | 17:06

1

MENTE - PATRIOTITE !!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини