Правителството одобри кандидатурата на Мария Габриел за член на ЕК от името на България

  • 24 юли 2019 13:36

  • 461
  • 1
Правителството одобри кандидатурата на Мария Габриел за член на ЕК от името на България
© Булфото (архив)

Министерският съвет одобри кандидатурата на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова за член на Европейската комисия от името на Република България. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

От юли 2017 година Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова е европейският комисар по цифрова икономика и цифрово общество.

В рамките на мандата ѝ тя създава първата, изцяло цифрова програма „Цифрова Европа“ с бюджет 9,2 милиарда евро за следващия седемгодишен бюджет на Европейския съюз. Автор е на инициативата за безплатен безжичен интернет за общините в Европа „WIFI4EU“, както и на схемата за платен трансграничен стаж за студенти „Цифрова възможност“.

Мария Габирел създава първата Цифрова програма на ЕС за Западните Балкани и още през юли 2019 г. са намалени драстично таксите за роуминг между шестте балкански държави.

Под ръководството на Габирел е изработено ново европейско законодателство за киберсигурност, включващо засилване на Европейската агенция за киберсигурност и за първи път рамка за сертифициране на продукти и услуги в тази сфера.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова е два пъти член на Европейски парламент и два пъти става „Евродепутат на годината“ - през 2016 г. в категория „Развитие“ и през 2013 г. в категория „Равенство между половете“.

Като член на Европейския парламент тя става най-младият ръководител на мисия на ЕС за наблюдение на избори в трети страни. Докладчик е по 1/3 от всички споразумения на ЕС за либерализиране на визовия режим с трети страни. Създава и работна група по пчеларство в Европейския парламент.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
461 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.07.24 | 16:55

1

IMA SI HAS DA NE Q ODOBRRI !!! TQ E ÖTLI`NIKA" NA GERB

Добави коментар

Водещи новини