НФСБ внася сигнал до Цацаров за купуване на гласове в заложни къщи, магазини и кафенета 

  • 23 юли 2019 19:55

  • 1154
  • 0
НФСБ внася сигнал до Цацаров за купуване на гласове в заложни къщи, магазини и кафенета 
© Булфото (архив)

НФСБ ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в за организирано купуване на гласове в заложни къщи, магазини и кафенета. Това обяви лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 след среща с Цацаров

Срещата, която се състоя в Народното събрание, имаше за цел да бъдат обсъдени мерките срещу купуването на гласове, както и прилагането на Закона за защита от шума в околната среда.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 коментира, че към настоящия момент има закон, който не се прилага ефективно, и независимо от надписите: "купуването и продаването на гласове е престъпление" - гласове се купували масово. 

Проследили сме цялата схема за купуване на гласове - тя се извършва или в конкретно кафене, или в магазините, а в по-големи градове - и в заложни къщи, обясни Симеонов. 

Според него са необходими мерки за ограничаване на купуването на гласове, които да бъдат предприети с оглед на сигналите, които ще бъдат внесени в прокуратурата. 

Относно Закона за защита от шума в околната среда, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 информира, че от днес, със заповед на министъра на вътрешните работи, се упълномощават полицейските служители да издават актовете за констатирани нарушения. "Вече няма пречка полицейските управления в цялата страна да спират озвучаване, да запечатват заведения и да изземват озвучителни уредби на цигански сватби", каза Симеонов. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини