Кандидатите за кметове в някои от градовете вече са известни

  • 23 юли 2019 19:56

  • 1732
  • 0
Кандидатите за кметове в някои от градовете вече са известни
© Булфото (архив)

Три месеца преди местните избори все повече имена се спрягат за кандидати за кметове в големите градове. В София вероятно ще станем свидетели на женски сблъсък. От ГЕРБ се очаква да издигнат Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, докато няколко структури на БСП вече номинираха Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която обаче не иска партийна подкрепа. В битката официално влиза и един от основните критици на управлението на Фандъкова - Борис Бонев от движението ''Спаси София''.

В Бургас силният човек на ГЕРБ е Димитър Николов. Срещу него от БСП издигат кандидатурата на депутата Николай Тишев.

Голямата битка обаче ще е за Пловдив. След оттеглянето на Иван Тотев, вероятният кандидат на ГЕРБ ще бъде Здравко Димитров, но с номинация е и Георги Стаменов. НФСБ залагат на Славчо Атанасов, а кандидатът на БСП ще е Николай Радев.

,,Аз лично помолих да не участвам в номинациите, в някои от районите ме номинират, но аз съм си направил моя самоотвод'', заяви кметът на Пловдив Иван Тотев пред Нова телевизия.

За кандидат на ГЕРБ се спряга името на областния управител на Пловдив Здравко Тодоров, а местни структури номинираха и сегашния кмет на район Централен Георги Стаменов.

,,Това, че има номинация към мен не означава абсолютно нищо. Мисля, че е прекалено рано да се говори'', смята Стаменов.

От ВМРО обявиха, че са готови да подкрепят кандидатурата на НФСБ - Славчо Атанасов.

,,Аз не виждам други кандидати от патриотичното семейство, които да имат сериозния шанс да направят пробив в града. Това бихме направили и в управлението на Славчо Атанасов, който да води нещата в правилната посока'', каза още Александър Сиди.

В Пловдив БСП ще заложат на председателя на групата общински съветници - Николай Радев.

По-всяка вероятност в останалите градове от ГЕРБ ще заложат на успешните имена до момента – във Варна на Иван Портних, в Стара Загора на Живко Тодоров, а във Велико Търново на Даниел Панов.

Novini.bg
1732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини