Каракачанов подписва Протокол със Северна Македония за борбата с трафика на хора

  • 23 юли 2019 07:30

  • 204
  • 0
Каракачанов подписва Протокол със Северна Македония за борбата с трафика на хора
© Булфото (архив)

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще в Охрид Протокол за сътрудничество между правителствата на Република България и Република Северна Македония в областта на борбата с трафика на хора. Това съобщиха от правителствена информационна служба.

От страна на Северна Македония документът ще бъде подписан от Оливер Спасовски - заместник министър-председател и министър на вътрешните работи.

Протоколът предвижда сътрудничество по линия на подкрепа и закрила на жертвите на трафик на хора, обмен на опит между компетентните институции на двете страни, провеждане на общи информационни и разяснителни кампании за предотвратяване на трафика, провеждане на обучения и координирани действия при рефериране, подкрепа и грижа за жертви на трафик.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността е председател на Националната комисия за борба с трафика на хора.

Текстът на документа бе съгласуван между двете страни през юни по време на посещение на българска делегация в Скопие, Северна Македония.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
204 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини