Евродепутат: Западните Балкани принадлежат на Европа

  • 22 юли 2019 11:20

  • 712
  • 3
© Фейсбук/Андрей Ковачев

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев разкри пред Novini.bg какви са приоритетите му в третия за него мандат в Европейския парламент.

Той обясни, че освен това, което е правил за българите зад границите на отечеството, сега ще се занимава с въпросите за вътрешния пазар, за европейската икономика, за гарантиране на повече доходи и за международните договори, които ЕС сключва с различни части на света.
„1 млрд. евро повече търговия означава 14 000 нови работни места. Това е изключително важно – ЕС да задава високите условия за пазара на труда“, каза той.

С българското правителство, с министър – председателят на България, с МВнР и с Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена ние поставихме отново на политическата карта на Европа – Западните Балкани. Тази част от Европа трябва да бъде от ЕС. Там не може да се генерират нестабилност само и проблеми. Ние не искаме да покажем нещо на политическите елити, а на гражданите – страните от Западните Балкани принадлежат на Европа, но солидарснотта е двупосочна улица. Поставихме въпроса за Западните Балкани, но страните трябва да покажат желание

Ако те злоупотребяват и насаждат недоверие и дискриминация, няма как да има бързо европейско развитие. Затова обясняваме, че ЕС е базиран на доверието, на преодоляването на омразата. Несправедливостите трябва да бъде преодоляна с диалог“, каза Ковачев.

"Никой не иска да вземе нищо", категорично заяви той.

Цялото интервю на Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. пред Novini.bg може да чуете и ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
712 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тоя седесарски дeбил откри Америка

2019.07.22 | 12:13

1

Това е резултатът от седесарско образование, демократите не са наясно, че Балканите са в Европа.

2019.07.22 | 13:40

2

Като започнат да дават изявления едни такива като тоя който получава пари от "Отворено общество " !!

Айде бе...?!

2019.07.22 | 17:56

3

Айде бе-верно ли...?!А ти пита ли ги западните балкани дали принадлежат на Европа...?!Като вземе тоя да ги ръси едни грандомански приказки...ум да ти зайде...!

Добави коментар

Водещи новини