Румяна Бъчварова: Никога не съм била "сив кардинал" в управлението

  • 22 юли 2019 07:45

  • 972
  • 7
Румяна Бъчварова: Никога не съм била "сив кардинал" в управлението
© Кадър - БТВ

Предизвикателството е изключително голямо. Вече от около месец съм в Израел. Реално работя с Израел от 2010 година. За България отношенията с Израел са много важни и аз мисля, че мога да бъда полезна.

Това каза в сутрения блок на БТВ българският посланик в Израел Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. "С премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г оставаме близки, толкова време сме работили заедно. Няма за какво да давам съвети на премиера освен в качеството си на посланик. Не съм се откъснала от ставащото в България. За хакерската атака мога да кажа, че Агенцията за електронно управление трябва да започне да действа ефективно. Трябва да започне да работи Държавния облак, за да могат да се въведат всички мерки за киберзащита. Правителството трябва да продължи да работи. В Европа много се цени, когато едно управление се задържа толкова много в дадена държава. Това показва една стабилност. Не искам да влизам в политически разговор, защото сега имам друга функция и не е редно. Има много добри перспективи за развитието на страната ни и ще работя точно за това. Не искам да коментирам ставащото в ГЕРБ. Това може да стане, когато един ден се върна от Израел. Сега не искам да правя политически коментари", категорична беше Бъчварова.

"Нямам впечатления, че скандалът с хотелиера в Слънчев бряг е дал някакви отражения за България. В Израел продължава да се рекламира България. Процесът за атентата в Сарофово тече. Той е труден, защото говорим за терористични атака срещу туристи на чужда територия. Последните години съм полагала много усилия за развитието на отношенията ни с Израел и прецених, че мога да бъда полезна. Никога не съм била "сив кардинал" в управлението. Като началник на кабинета трябва да знаеш кои граници не можеш да пресечеш. Винаги съм си вършила съвестно работата", завърши Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Последвайте канала на

Филип Епитропов
972 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.07.22 | 08:28

2

Тази СТАРА КАЛИНКА от ГЕРПи защо не стои в Израел, за да си върши работата като посланик,ами обикаля студията в София???
Учителят на ТИКВАТА ги слагаше от министър на посланик като наказание!!! Дано и ВИНЕТУ не седи толкова дълго колкото правешкия овчар!!!
ВСЪЩНОСТ ТОВА ЗАВИСИ ОТ НАС ДРАГИ БЪЛГАРИ! ВСИЧКИ, КОИТО СА В ПАРЛАМЕНТА СЕГА ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ У ДОМА ИЛИ В ЗАТВОРА!!!

Драган

2019.07.22 | 07:58

1

Правилната думата не е "сив", а мръсен-подъл-продажен.

Отвратни женици

2019.07.22 | 09:01

3

Сив кардинал не е била, но е била и си остава сива мишка.

2019.07.22 | 10:57

4

тази как сама си вдига акциите - кой те мисли за кардинал ма ти си една безлична никаквица

2019.07.22 | 11:43

6

Коя длъжност още не си заемала,от началник кабинет,министър та МВР,депутат,посланик явно наистина си много близка с премиера,едва ли от кадърност си сменяла длъжностите

2019.07.22 | 11:18

5

taka e rumianke ti i niama kak da si siv kardinal no vij za metresa si nezamenima.

2019.07.22 | 14:14

7

Ако и като посланик се оакаш както министър на МВР .......

Добави коментар

Водещи новини