Политолог: Аргументите на някои партии срещу F-16 са чист популизъм

  • 19 юли 2019 16:21

  • 932
  • 2
Политолог: Аргументите на някои партии срещу F-16 са чист популизъм
© Кадър - Нова телевизия

"ДПС винаги са подкрепяли сделката за изтребителите F-16. ВМРО имат министър и няма как да не пя подкрепят. Всички останали още преди са казвали, че са против нея".

Това заяви в предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия журналистът Валерия Велева по повод закупуването на изтребителите F-16. "Нищо ново не се случи около сделката", каза тя. Заедно е нея гост беше и политологът Стойчо Стоев, който също коментира темата. Той заяви, че чисто популистки са аргументите на някои от партиите, които са против сделката и обясни, че единствено тези на "Атака" имат геополитическо значение заради позициите на партията срещу САЩ и за Русия.

Велева обясни, че депутатите не могат да извикат президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в НС. Той, по думите ѝ, е активен по темата, защото има познания. Според журналистката въпросът е как са проведени преговорите за сделката за изтребителите F-16, а не да се оставят съмнения по въпроса. Стоев напомни как президентът е искал сам със служебния си кабинет да реши въпросът с изтребителите. "Това, което България си купува е сигурност. Тя не си купува само самолет", заяви политологът Стойчо Стоев.

Той коментира и темата с хакерската атака срещу НАП. По думите му, всяка една държава предприема действия, когато бъде злоупотребено. Велева добави, че е важно сега какви са препоръките на държавата към всички, които са пострадали от атаката. "Президентът обаче изпусна моментът, когато да реагира", заяви още тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
932 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.07.19 | 17:06

1

ПОЛИТОЛОГ !! Какви ли чудеса не правят мангизите а другрю политолог ??

Българофил Антикомунист

2019.07.19 | 18:33

2

Рубладжиите умират прави, даже не могат да седят от отчаяние! Много русофилска плява има в малка БЪЛГАРИЯ??? Когато всички те изчезнат заедно с мечтата им по комунизма, младите хора в България ще се чудят какъв е бил този СИНДРОМ...ДА ПРЕДАДЕШ ДЪРЖАВАТА СИ В ИНТЕРЕС НА ЧУЖДА ТАКАВА!!! За разлика от руският НАРОД руските императорски политици не знаят значението на думата демокрация и права на гражданите, право на собственост и право на самоопределяне!!! Може би в 22век???

Добави коментар

Водещи новини