Марешки към Слави Трифонов: С лъжи ли ще влизате в политиката?

  • 18 юли 2019 13:27

  • 12999
  • 5
Марешки към Слави Трифонов: С лъжи ли ще влизате в политиката?
© Булфото (архив)

Партия "Воля" е за електронно гласуване и за въвеждане на мажоритарна система. Тази позиция е изразена в официално писмо до Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

Поводът е, че в шоуто на 16 юли т. г. водещият Иво Сиромахов нарече депутатите на Марешки „златен пръст”, благодарение на който машинното гласуване било отменено. В опровержението от "Воля" посочват фактите: Решението е минало със 122 гласа „за” и 96 „против”. Депутатите от "Воля" са били 8 в залата. Т.е. истината е, че управляващото мнозинство си е имало достатъчно гласове и без хората на Марешки.

„Партия "Воля" отдавна има позиция по темата и тя е, че машинното гласуване не променя изборния процес. Ние сме за въвеждане на електронното гласуване. Само то ще повиши избирателната активност, ще улесни избирателите у нас и в чужбина, ще премахне и много от съмненията за манипулации”, се казва в писмото на "Воля" до БТВ, съобщават от пресцентъра на партията.

Втора лъжа в предаването, изречена този път от събеседника Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, че същите тези партии били попречили да има преференциално гласуване, отново е разобличена с факти. „Повишаването на прага на преференциите беше инициатива на ДПС, подкрепена от ГЕРБ. "Воля" гласува против. Нещо повече. Лидерът ни Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 нарече това предложение „опит за убийство на преференциите”. При повторното гласуване на поправки в Изборния кодекс през март т.г. за връщане на по-малките прагове на преференциите, "Воля" гласува „ за”.

„"Воля" е единствената партия в българския парламент, която е за въвеждане на мажоритарна система и за отпадане на прага за преференциите. Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 говори за това от началото на този мандат. Нито един друг партиен лидер, нито дори и президентът, не подкрепят мажоритарността”, пише в опровержението. „Г-н Трифонов, ако ще влизате в политиката, недейте толкова бързо да усвоявате един от пороците на статуквото- да тиражирате лъжи в национален ефир. С подобни внушения от страна на водещия, както и със събеседници, които обществото е отхвърлило като алтернатива за управлението, които са се дискредитирали като партии и политици, няма как да убедите когото и да било, че искате или носите промяна”, се казва в писмото на "Воля" до шоуто.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12999 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.07.18 | 21:39

4

Защо от Воля се правят на изненадани?-че той Слави ако не те излъже поне двайсетина пъти в шоуто си и за капак не ти разкаже мръсен виц,кой друг да го направи???

2019.07.18 | 21:41

5

Най-вероятно партията му ще се нарича ЧЗБ - "чекиджии за България"...

2019.07.18 | 14:47

3

sluga mareshki ti da ne bi bez laji si stanal milioner i politik ne se pravi na naivnik grobarska podlogvo.

Баба Вуна

2019.07.18 | 14:46

2

Славчо, баба, изтърве трена. Оцапа се много рано, баби. Те тука в Учин дол си седи, да не се боядишеш миризливо.

2019.07.18 | 13:44

1

Защо Марешки пише писма,нима не е вярно,че е златния пръст на ГЕРБ ,как иначе да си обясним факта,че те никога не са били против приемането на закони от управляващите,независимо че по медиите са изразявали други позиции

Добави коментар

Водещи новини