Депутатите избраха Галина Георгиева за член на СЕМ от квотата на Народното събрание

  • 17 юли 2019 10:59

  • 265
  • 1
Депутатите избраха Галина Георгиева за член на СЕМ от квотата на Народното събрание
© Novini.bg

Депутатите избраха Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от квотата на Народното събрание. С 97 гласа "за", 57 - "против" и 24 - "въздържал се" депутатите одобриха издигнатата от ГЕРБ кандидатура. 

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов представи кандидатурата на Галина Георгиева. Нейната кариера стартира в Нова телевизия, след което получава покана за развитие в тематичния канал Нова Плюс. Галина

Георгиева получава квалификация в две от водещите телекомуникационни компании в България и работата й с интернет доставчици, кабелни оператори и медии е допринесла да поеме пътя си към ПРОФОН, където работи със Закона за авторското право и сродните му права и Закона за радиото и телевизията. 

До избора на Георгиева се стигна след изтичането на мандата на Иво Атанасов. 

Сред изискванията към кандидатите за членове на СЕМ, утвърдени в процедурните правила, са те да имат опит в областта на медиите, електронните съобщения, правото или икономиката. Кандидатите за медийния регулатор бяха проверени и за принадлежност към бившата Държавна сигурност. 

За кандидата на БСП - Ия Тодорова Петкова гласуваха 84 народни представители, "против" бяха 19, а други 82 се въздържаха. 

След гласуването Александър Симов от "БСП за България" коментира от трибуната, че до момента в СЕМ е имало един представител на опозицията. Той обвини колегите си от управляващото мнозинство, че отново са обявили пълна диктатура на единодушието. "Цензурата възтържествува отново", каза Симов. 

Станислав Станилов от "Обединени патриоти" заяви от трибуната, че преди началото на заседанието е задал въпрос към кандидатите за член на СЕМ. "Те не разбраха какво ги питам. Толкова падна нивото, че нямам думи", коментира той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.17 | 11:42

1

Станилов, това е така и с боклуците в народната събрание,които нямат нищо общо с интересите на избирателите и държавата .Събра ли са се нещо от рода на семаджии и кадруват в ползу н шайка бандити и разбойници

Добави коментар

Водещи новини